Paralimpia: a bronzért vívhat a női párbajtőrcsapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.09.15. 20:08
A Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla összeállítású magyar válogatott kikapott az elődöntőben, így a bronzéremért küzdhet a kerekesszékes vívók női párbajtőr csapatversenyében a riói paralimpia csütörtöki napján.

A magyarok a csoportban előbb 45:35-re kikaptak a kínaiaktól, majd ugyanilyen arányban legyőzték a fehéroroszokat, így a triójukból a második helyen léptek tovább.

A négy között a hongkongiakkal találkoztak, s az első párban rögtön megismétlődött a szerdai tőr elődöntő párosítása: a bronzérmes Krajnyák az ezüstérmes Jü Csuj Jivel vívott. A magyar versenyző ezúttal sem tudott „fogást találni” ellenfelén, aki 5:2-re hozta az első asszót. A folytatásban a paralimpiai újonc Veres Csan Jüi-csanggal csapott össze, s 10:8-cal adta át a stafétabotot Dani Gyöngyinek. Az ő riválisa Ng Justine Charissa volt, de nem tudott tust elérni ellene, így az első kör után 15:8-ra a hongongiak vezettek.

Következett Krajnyák Csannal, majd Jü Danival, végül Veres Ng-vel, mindhárom asszó az ázsiaiaké lett, így a második kör végén már 30:16-ra vezetett Hongkong. Dani ugyan faragott valamit a hátrányon Csan ellen (7:5), majd Krajnyák is Ng ellen (6:5), de ez kevés volt, Veres 5:5-öt vívott Jüvel, s ez a rivális döntőbe kerülését jelentette. A meccset 45-34-re nyerte Hongkong.

A bronzmérkőzést magyar idő szerint 22.25-től vívják a magyarok a lengyelek ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik