Külföldön máris imádják a magyar formaruhát!

Vágólapra másolva!
2016.08.06. 08:45
null
A külföldi tévénézőknek is feltűnt a magyar formaruha (Fotó: Twitter)
Rióban fellobbant az olimpiai láng, és a közösségi médiában máris számos témát szolgáltatnak a játékok, pedig a sportesemények sora még csak szombaton kezdődik. A Twitteren például sokan a magyar formaruháról mondták el a véleményüket.

 

Sportolóink formaruhája tetszést aratott, a nemzetközi fórumokon a televíziónézők dicsérik a magyar küldöttség öltözetét – és persze a magyar sportolóhölgyeket is. Ez nem meglepetés.

Van olyan külföldi, aki szívesen venne a ruhákból, akad, aki szimplán csinosnak, helyesnek nevezi a magyar lányokat, fiúkat, és egyvalaki azt is felvetette, hogy szép-szép, de vajon mennyire lehet kényelmes a magyar viselet.

A Twitteren sokan foglalkoznak a magyar formaruhával
A Twitteren sokan foglalkoznak a magyar formaruhával

 

Aztán volt olyan tweetelő is, akinek olimpiai bajnok kardozónk, Szilágyi Áron nyerte el a tetszését, és olyan is, aki elegáns ruhájában násznagyként tudná elképzelni a magyar zászlóvivőt.

A bevonulás, a főpróba jól sikerült, most már jöhetnek a versenyek, reméljük, a sporteredményekre is ugyanígy felkapja a fejét a világ.

A magyar formaruha (Fotó: AFP)
A magyar formaruha (Fotó: AFP)
A MAGYAR FORMARUHÁRÓL

A Magyar Olimpiai Bizottság többlépcsős pályázat keretében választotta ki a 2016. évi riói olimpián résztvevő magyar csapat formaruhájának tervezőjét. A formaruhatervekkel szemben megfogalmazott elsődleges elvárás volt, hogy nemzetközi környezetben a magyar csapat színvonalas, reprezentatív megjelenését biztosítsa jellegzetes, a magyar kultúra üzenetét hordozó, modern, de nem hivalkodó módon. Kiemelt szempont volt, hogy a sportolók olyan formaruha-kollekciót kapjanak, amelyet szívesen viselnek és az olimpia után is használnak. A MOB tizenegy pályázat közül, szakmai tanácsadók segítségével választotta ki a végső győztest, az Use Unused kollektíváját.

 

A magyar formaruhát modellek mutatták be még 2015-ben (Fotó: mob.hu)
A magyar formaruhát modellek mutatták be még 2015-ben (Fotó: mob.hu)

 

AZ OLIMPIA SZOMBATI PROGRAMJÁT ITT TEKINTHETI MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik