Rio 2016: „Nem dőlhetünk hátra” – Mike a kizárások után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.29. 12:34
Hiába zártak ki több erős párost is a riói olimpiáról doppingvétség miatt, Mike Róbert kenusunk úgy véli, ettől még nem dőlhetnek hátra, hiszen a mezőny ugyanolyan acélos maradt.

A magyar csapat felkészülésének részletei mellett aktuális, egyben lényeges kérdés is lázban tartotta csütörtökön a Tisza-parton lévőket. A nap főszereplői élénk eszmecserét folytattak a dopping miatti kizárások folytán átrendeződő olimpiai mezőnyről.

Az eltiltások leginkább a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenupárost érintik, hiszen a C–2 1000 m ötkarikás mezőnyéből először a fehérorosz Bahdanovics testvérek hullottak ki, a napokban pedig az Ilja Pervuhinnal Eb-címet szerző orosz Alekszej Korovaskovot tiltotta el az indulástól a nemzetközi szövetség.

„Ez nem jelenti, hogy hátradőlhetünk, a mezőny ugyanolyan erős maradt, csak az egységek változtak. A románok helyett kaptunk egy erős moldovai duót, a fehéroroszok helyére pedig belobbizták magukat a németek, és a tagcsere ellenére az orosz párossal is számolni kell a folytatásban” – mondta el a Nemzeti Sportnak Mike Róbert.

A parti pletykák szerint hamarosan a női kajak négyest érintő hír is érkezhet: nem lehet kizárni, hogy a fehérorosz férfi versenyzők után a nők is tiltólistára kerülnek. Nem mellékesen: a fehérorosz női kajak négyes a magyar kvartett legnagyobb ellenfele.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik