Dopping: júniusi döntés az oroszok olimpiai szerepléséről

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.21. 17:31
Az előzetesen tervezettnél később, júniusban tartja tanácsának következő ülését a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF), mely ekkor dönt majd az orosz tagszövetség jelenlegi felfüggesztéséről, s ezáltal atlétáik riói olimpiai szerepléséről.

Sebastian Coe, az IAAF elnöke a legutóbbi, márciusi ülést követően még arról beszélt, hogy várhatóan májusban lesz a tanács következő összejövetele, a nemzetközi szövetség azonban csütörtökön jelezte, hogy június 17-e a bécsi ülés időpontja.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a sportág nagyhatalmának számító oroszoknak egy hónappal több idejük van arra, hogy bizonyítsák az IAAF-nek: sikerült megreformálniuk doppingrendszerüket, így a felfüggesztésüket feloldhatja a világszövetség.

„Erre számítottunk, s most folytathatjuk tovább a munkát együttműködve az IAAF-fel” – kommentálta a csütörtöki hírt Mihail Buhov, az orosz sportági szövetség (VFLA) főtitkára.

Az IAAF a 2014-ben kirobbant orosz doppingbotrány nyomán függesztette fel a VFLA tagságát, ami azt jelenti, hogy versenyzői jelen állás szerint nemzetközi versenyeken nem vehetnek részt, csak hazai viadalokon szerepelhetnek, és ha a döntés nem változik, a riói olimpián sem lehetnek ott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik