Rali-vb: Loeb győzött Katalóniában, nyolc ponttal vezet az utolsó futam előtt

Vágólapra másolva!
2011.10.23. 17:59
null
Loeb a győzelmével a saját kezébe vette a sorsát – Walesben újra világbajnok lehet (Fotó: wrc.com)
Címkék
Nagyon fontos győzelmet aratott a címvédő Sébastien Loeb a Katalán ralin – a francia versenyző ezzel nyolc ponttal vezet a világbajnoki összetettben Mikko Hirvonen előtt. A vb-ből már csak egy futam van hátra.

Sébastien Loeb kezében van, hogy megszerzi-e sorozatban a nyolcadik világbajnoki címét: a francia ralis megőrizte az előnyét a Katalán rali utolsó napjának hat szakaszán, két percet vert Mikko Hirvonenre és nyolc pont előnnyel vezeti az összetettet. Ha megelőzi Hirvonent az évzáró walesi viadalon (november 10–13.), ünnepelhet.

„Nagyon jó hétvégénk volt, de három rosszul sikerült verseny után nem mertem elhinni, hogy nyerek, amíg célba nem értem. Tökéletes versenyt futottunk, véleményem szerint hibátlanul dolgozott mindenki. De Mikko még nagyon közel van, mivel sok pontot szerzett, szoros lesz a vége" – nyilatkozta Loeb.

A napot még második helyen nyitó Jari-Matti Latvala kétperces büntetéssel fizetett Hirvonen „elengedéséért" (szándékosan korán érkezett egyszer, beszedve ezzel a büntetést), a Ford ezzel biztosította, hogy a vb-címért még harcoló pilótája csak minimális hátrányt szedjen össze Katalóniában. Dani Sordo behozta a Minijét a 4. helyre, és az 5. pozícióban is egy Mini futott be, Kris Meeke vezetésével – Meeke a „power stage"-en is győzött, jó gumiválasztásának köszönhetően.

Az S2000-es kategóriában Juho Hanninen bizonyult a legjobbnak, a „nagyoknak" pedig jön a finálé Walesben – Loeb (háromszor) és Hirvonen (egyszer) is győzött már az ottani versenyen, a legutóbbi négy kiírás mindegyikében ők diadalmaskodtak. Ha Hirvonen megint nyer, Loeb még akkor is egy második hellyel is világbajnok lehet – de a versenyen és a power stage-en nem kaphat többet ellenfelétől nyolc pontnál.

RALI-VB, KATALÁN-RALI
Végeredmény (18 gyorsasági/406.52 km): 1. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroën DS3) 4:05:39.3 óra, 2. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Ford Fiesta RS) 2:06.9 p h., 3. Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn, Ford Fiesta RS) 2:32.4 p h.
A vb állása: 1. Loeb 222 pont, 2. Hirvonen 214, 3. Ogier 193, 4. Latvala 146, 5. P. Solberg 110, 6. Ostberg 70
Következik: Brit rali, november 10–13., Wales
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik