Gelencsér a második magyar világbajnok

Vágólapra másolva!
2010.06.04. 18:06
null
Iteo a második magyar WSOP-bajnok (Fotó: poker24.hu)
Címkék
A magyar pókeres kiváló játékkal nyerte a 2-7 triple draw 2500 dolláros nevezési díjú versenyét, a karkötő mellé 40 millió forintot kaszált.

Összesen 291 pókeres nevezett a póker egyik kevésbé ismert változatának 2500 dolláros versenyére, a 2-7 triple draw játékformában az nyer, aki a legkisebb kezet mutatja a három cseréléssel zajló parti végén. A versenyen Gelencsér mellett indult Tóth Richárd is, de a PokerStars egyetlen magyar profija már az első napon kiesett.

Iteo viszont kiválóan menetelt előre, és asztalhoz ülhetett a harmadik napon is, amikor már csak nyolcan tértek vissza, két asztalhoz. Ugyanis a döntőasztalon hatan viaskodtak, ehhez Tad Jurgens és Shunjiro Uchida kiesése kellett. A döntőben Gelencsér kezdett az élről.

A hatok közül először Leonard Martinnak fogytak el a zsetonjai, utolsó partijában éppen Gelencsér ellen bukott. Azonban Raphael Zimmerman megelőzte honfitársunk, előbb McNamara zsetonhalmából választott le egy jelentős részt, majd Jameson Paintert is megkopasztotta, utóbbi lett az ötödik.

Az asztal egyik legnagyobb neve, David Chiu búcsúzott negyedikként, a versenyben maradt hármas pedig nagycsatában döntötte el, hogy ki legyen a heads-up két résztvevője. Végül McNamara Gelencsér ellen esett ki, a magyar így is hátrányból várt a párbajt. A heads-upban viszont gyorsan felülkerekedett, és egy óra játék után besöpörte a győzelmet. Gelencsér a karkötő mellé 183 ezer dollárt is elkönyvelhetett.

A Poker24.hu legfrissebb póker híre: A World Series of Poker története: a játék robbanásszerű fejlődése.

A DÖNTŐ DÍJAZÁSA 
1. Gelencsér Péter 180 730 dollár
2. Raphael Zimmerman 111 686
3. Don Mcnamara 73 803
4. David Chiu 50 157
5. Jameson Painter 34 843
6. Leonard Martin 24 723

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik