Bélabácsi legyőzte a legendás Scotty Nguyent

Vágólapra másolva!
2009.09.11. 18:02
Címkék
Ezekben a napokban is tart Budapesten az a pókerkonferencia, amelynek egyik sztárvendége az ötszörös WSOP-karkötő-győztes Scotty Nguyen. A vietnami származású kiválóság csütörtök este találkozott magyar rajongóival, és jótékonysági bemutatót is játszott az első magyar WSOP-karkötős, Traply "Bélabácsi" Péter, valamint az olasz sztárszakács, Gianni ellen.
Bélabácsi Nguyent (képünkön) is legyőzte
Bélabácsi Nguyent (képünkön) is legyőzte

 

 MI AZ A WSOP?
 Minden pókerjátékos legnagyobb álma elindulni a Las Vegasban évente megrendezésre kerülő World Series of Pokeren (WSOP), azaz a pókervilágbajnokságon. Noha kezdetben, a '70-es években még csak egy versenyből állt a rendezvény, később egyre több és több viadalra került sor, változó játékfajtákkal, és különböző nevezési díjakkal. Idén 55 tornát rendeztek, és a főversenynek csak novemberben tartják a döntő asztalát, kilenc játékos részvételével. Az évek során fokozatosan vált egyre nagyobb presztízsűvé a 10 000 dollár nevezési díjű főverseny, amelynek a győztesét tekintik "a” világbajnoknak, ám mindenki más is, aki megnyer egy viadalt a WSOP-n, ugyanúgy karkötőt kap és világbajnoknak nevezik.

Scotty csütörtök este fél nyolckor érkezett meg a Miami Póker Klubba, és elsőként Bélabácsi ellen ült asztalhoz. A magyar világbajnok beugróként szerepelhetett, ám nem jött zavarba a hirtelen jött lehetőségtől.

„Játszottam már hozzá hasonlóan főversenygyőztessel, Joe Hachemmel, és Peter Eastgate-tel is, utóbbival kétszer is. Remélem, hogy szórakoztató, színvonalas játékot tudunk majd összehozni" – mondta világbajnokunk még az 1998-as WSOP-főverseny bajnokának érkezése előtt.

Bevonulása után Nguyen szokásához híven kért egy sört, aztán rá is gyújtott. Néhány perccel később pedig már ott tartott, hogy Budapestre költözik, hiszen sörözhet és cigizhet az asztalnál, miközben pókerezik – s ennél neki nem is kell több.

„Budapest gyönyörű város, az épületek lélegzetelállítóak, nagyszerűen érezzük magunkat" – mondta két leosztás között a "Póker Hercege" becenévvel is illetett játékos, aki feleségével együtt érkezett hazánkba, és pillanatok alatt fantasztikus hangulatot varázsolt a terembe.

A hangulat oldása mellett persze azért a játékra is figyelt az ötszörös világbajnok, ám Traply sok apró leosztással, kis lépésekben fogyasztotta nagynevű ellenfele zsetonkészletét.

A szemmel láthatóan remekül szórakozó Nguyen úgy 40 perc után jutott odáig, hogy betolja középre a maradék zsetonjait, a magabiztosan játszó Traply pedig örömmel fogadta a kihívást és végül AJ-val legyőzte ellenfele osztott nyolcasait.

„Jól éreztem magam, és örülök, hogy sikerült nyernem, bár ha fordítva történik, akkor sincs semmi. Scotty nagyon barátságos volt, jó fej, sikerült talán kissé összehaverkodnunk. Mondta, hogy a következő WSOP-n Vegasban, ha látom, csak köszönjek rá bátran" – mesélte a játék után Bélabácsi.

Traply után a tévés szakáccsal, Giannival játszott egyet Nguyen, ám ez a heads up már sokkal rövidebbre sikerült. Scotty Nguyen alig húsz perc alatt megkopasztotta ellenfelét.

„Nos, végül egyet nyertem, egyet vesztettem, ez így rendben van – mondta Scotty Nguyen a két párbaj után. – Az első meccs sokkal keményebb volt, Péteren látszott, hogy nem véletlenül szerzett WSOP-karkötőt az idén."

„Igazi világbajnok alkat, és ha így fejlődik tovább, fényes jövő előtt állhat. Ehhez rengeteg önbizalomra van szüksége, és arra, hogy megtanuljon győzni a legnagyobb versenyeken. Nyerhetsz akárhány WSOP-karkötőt, igazán csak akkor ismernek el, ha a főversenyen diadalmaskodsz" – magyarázta az est sztárvendége.

 
 Az NSO pókerrovatának szakmai partnere a poker24.hu.

„Benne megvan erre a képesség, elég csak azt figyelembe venni, hogy az idén először indult a főversenyen, és bekerült a legjobb kétszázba, ráadásul van egy karkötője is, szóval ha így folytatja, megnyerheti a főversenyt" – mondta első ellenfeléről Scotty, aztán folytatta az eléje nyújtott kártyapaklik dedikálását és a rajongókkal közös fotók készítését.

A Póker24.hu legfrissebb híre: Antonius sürgetné a „durrrr challenge"-et
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik