PLL-Tippverseny 9. forduló

2464366 24643662464366 2464366
Vágólapra másolva!
2012.04.22. 16:04
Megkésve, de ismét itt a lehetőség, hogy tippeljetek a PLL következő fordulójának eredményeire! A holnapi párosítás ismertetése előtt megtudhatjátok...

Megkésve, de ismét itt a lehetőség, hogy tippeljetek a PLL következő fordulójának eredményeire!Megkésve, de ismét itt a lehetőség, hogy tippeljetek a PLL következő fordulójának eredményeire!

A holnapi párosítás ismertetése előtt megtudhatjátok, hogyan áll a tippverseny élmezőnye és egy kis elmélkedést olvashattok arról, hogyan, mi alapján érdemes tippelni.


A tippverseny állása

A tippverseny első öt helyezettje jelenleg a következő. Az (ál)nevek mellett az eddig elért átlag olvasható:

1. zsééemm 7.25
2. stevie 7
3. morbiditas 6.6
4. rakbalazs 6.4
5. steva 6.33

Az állásból kitűnik, hogy az első két helyen a hátralévő két fordulóban már nemigen várható változás (a május 14-i pótnapon lejátszott, halaszott mérkőzések eredményét ahhoz a fordulóhoz fogjuk elkönyvelni, ahol eredetileg játszották volna), azonban a Pázmány pólót érő 3. helyért még nagy csata lehet. A bajnokság végén természetesen közzé tesszük a teljes eredménysort.

Hogyan tippeljünk?

Sokakban megfogalmazódott már nyilván a kérdés, hogy mi alapján érdemes tippleni.

Hasraütés - Ahogy az eddigi eredmények mutatják, a tippelők legjobbjai közel 2/3-ados pontossággal találták el az eredményeket, ami egészen jó arány. Szó sincs tehát arról, hogy vaktában tippelnének a játékosok. Az is elárulhatjuk, hogy volt már több telitalálatos "szelvény" a félévben.

Tabella pillanatnyi állása - A bajnokság előrehaladtával egyre biztosabb információt szolgáltat a tabella. Némely párosítás persze enélkül is elég egyértelmű, és ebben a félévben a papírforma is ritkán borult, komolyabb meglepetést legfeljebb a Blancos még az 1. fordulóban aratott Fegyencjárat elleni, illetve a BHÖK-Spartacus AS Iustum II elleni győzelme okozott.

Statisztikák - Beharangozóinkban igyekszünk kitérni a megmérkőző csapatok "előéletére", már ha van olyan, de ebből nem mindig vonható le egyértelmű következtetés. Különösebb értelme azoknál a csapatoknál van foglalkozni az elmúlt mérkőzésekkel, amelyek játékoskerete viszonylag állandó. Elvileg előnyben van az is, aki hosszabb ideje követi a bajnokságot, így többet tudhat a csapatok rejtett gyengéiről vagy erősségeiről, amik csak ritkán jönnek elő, de akkor annál nagyobb meglepetést okozva.

Idegenben jó az iksz? - Kevesebb döntetlen születik a bajnokságban, mint azt a statisztikai véletlen indokolná, az 1. osztályban például eddig egy sem. Ennek egyrészt az az oka, hogy az 1. osztályban – szemben pl. a 2.-kal – nagyobbak a különbségek a csapatok között, másrészt pedig kispályán könnyen esik egy-egy gól ide vagy oda, még az utolsó másodpercekben is. Továbbá egyik PLL-es csapatnak sem stílusa ráülni az eredményre, amit kispályán nem is igazából lehet. Éppen ezért ritka a gólszegény mérkőzés.

Háttérinformációk - Aki olyan bennfentes információnak a birtokában van, hogy pl. valamelyik csapat kulcsjátékosa sérült, helyzeti előnyben van. Igaz, a PLL-re nem jellemző, hogy egyetlen emberen múlnának az eredmények, de van olyan csapat, amelyik megérzi, ha egyik-másik embere hiányzik. Az előre "megbeszélt" eredmény pedig a PLL-ben eddig nem volt jellemző, és biztosak vagyunk benne, hogy ezután sem lesz.

Végül pedig álljon itt a 9. forduló párosítása, várjuk a tippeket!

(Megjegyzés: a halasztott meccsre nem most kell tippleni, hanem majd a máj. 14-i pótforduló előtt. Azok a tippek, amiket a később elhalaszott mérkőzésekre adtatok le, számítanak. A pótfordulóban lejátszott meccsekre leadott tippeket utólag ahhoz a fordulóhoz számoljuk el, amelyikben eredetileg játszották volna -ennek az átlag miatt van jelentősége.)

11:10-11:55 – Lex Poznan – Los Blancos

11:55-12:30 – SPQR - KPI

12:30-13:15 – Gradus – FC Vaskapu

13:15-13:50 – Vaskapu Jam-Jam – Smasszer United

13:50-14:35 – Fegyencjárat – AS Iustum

14:35-15:10 – KREatin – AS Iustum II

(15:10-15:45 – BHÖK-Spartacus – Just4Fun) - HALASZTVA

15:45-16:20 – Bíbortógás Fenevadak - Erasmuscle

16:20-16:55 – Pasos United – Budapest Rangers

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik