Usain Boltot most krikettezni hívják, és komolyan is gondolják - videó

Vágólapra másolva!
2012.08.13. 21:25
null
Usain Bolt jól forgatja a krikettütőt (Forrás: dailymail.co.uk)
Címkék
A jamaicai sprinter legenda – hat olimpiai arany után ez már talán indokolt – legutóbb még azzal fárasztotta a nagyérdeműt, hogy a Manchester Unitedban focizna. Abból tuti, hogy nem lesz semmi, azonban az ausztrál krikett bajnokságban még nagyon is labdába üthet.

A 100, a 200 és a 4x100 méteres síkfutás egyaránt kétszeres olimpiai bajnoka a frászt hozta a labdarúgást szerető közönségre, amikor napról napra határozottabban nyilatkozta, hogy neki helye lenne a Manchester United csapatában. Szerencsére az őrült ötlet (amiben ezúttal ez csöpp ráció sem volt) immár a múlté – van helyette más.

Ez kevésbé őrült, és meglepetésre nem is Bolttól származik. Az ausztrál krikett bajnokság december 7-től január 9-ig tartó Big Bash League nevű szakaszára invitálja a sprintert Shane Warne, a Melbourne Stars legendája invitálja. A Twenty20 szabályai (mindkét csapatnak egy-egy, legfeljebb 20 overig tartó inningje van) szerint játszott, kb. 3 és fél óra hosszú mérkőzések kedveznének Boltnak. Aki tinédzserként nem volt ügyetlen játékos, olyannyira, hogy egy 2009-es jótékonysági meccsen kidobta az egyik legjobb mai jamaicai ütőjátékost, Chris Gayle-t.

Hazája válogatott mezében (Forrás: dailymail.co.uk)
Hazája válogatott mezében (Forrás: dailymail.co.uk)

„Imádom a Twenty20-t, mert elképesztően izgalmas – lelkesült be azonnal az ötlettől Bolt. – Végig nagyon koncentráltan és keményen kell játszani, nem csak a dobásoknál. Agresszívnak kell lenni, én pedig kifejezetten szeretem az ilyen játékot."

Warne most a Twitteren gyűjt támogatókat az ügy mellé, és ami igazán elképesztő: a bajnokság fejesei egyáltalán nem zárkóznak el az ötlettől.

A Melbourne Starstól már megérkezett a mez (Forrás: dailymail.co.uk)
A Melbourne Starstól már megérkezett a mez (Forrás: dailymail.co.uk)

„Nagyon büszkék lennénk rá, ha egy olyan kaliberű sportoló, mint Usain Bolt a mi bajnokságunkban szerepelne. Ha megfelel az ilyenkor kötelező teszteken, akkor nem lesz akadálya, hogy pályára lépjen – idézi a Daily Mail Mike McKennát, a Cricket Australia projekt menedzserét. – Elkötelezett a játék iránt, jóban van az ausztrál krikett csapattal is, és szinte el sem tudom képzelni, milyen gyors lehet a cövekek között" (22 yardról, kb. 20 méterről van szó).

Hogy Bolt karrierjének további alakulását mennyire segítené elő az ausztrál kaland, az kérdéses, az viszont holt biztos, hogy minden meccsén telt ház lenne.

USAIN BOLT KIDOBJA CHRIS GAYLE-T

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik