Kenyában segít az árvákon a magyar világbajnok olimpikon - képek

Vágólapra másolva!
2012.07.25. 18:12
Címkék
A Taita Alapítvány Afrikai Gyermekekért 2005 óta támogatja a kenyai St. Joseph árvaházat anyagilag és önkéntesek kiküldésével. A gyerekotthon vezetőjében már régen megfogalmazódott egy kérés: szeretnének még egy épületet, hiszen az eredetileg 25 lakóra tervezett régi házban már csak nagyon nehezen fér el a most ott nevelkedő 45 gyermek.

 

2011 tavaszán egy nagyobb adománynak köszönhetően megkezdődhettek a munkálatok: Hirling Zsolt, a londoni olimpia világbajnok evezőse, aki a civil életben mérnökként dolgozik, elkészítette az első műszaki terveket a kétszintes épületről, és közel fél éven keresztül a helyszínen irányította a kivitelezést. Az épületet sikerült szerkezetkész állapotba hoznia, kint tartózkodásakor azonban nem állt rendelkezésre elegendő forrás a befejezéshez, így a gyerekek azóta sem tudtak beköltözni.

 

Zsolt ezzel kapcsolatos gondolatait és érzéseit így fogalmazta meg:

A sport mellett a másik szívügyem, hogy otthont teremtsek néhány afrikai árvának. Ezen dolgoztam öt hónapon keresztül Kenyában: terveztem, műszaki rajzot készítettem, majd ástam, tégláztam, vezetékeket húztam... építettem. Emellett a gyönyörű vidéken hajnalonta elmentem futni. A Taita ködborította hegyeit nézve gondolkoztam el azon, hogy még nem fejeztem be valamit, mintha még lenne egy kis dolgom a sportban. Tíz hónapja lehetetlennek tűnt. Két hónapja egy álom vált valóra. Most, egy héttel a londoni indulás előtt is sokszor eszembe jut: vissza kell mennem Afrikába, hogy ottani küldetésemet is befejezzem, amelyet pénz hiányában akkor nem tudtam."

 

Az alapítvány minden egyes tagja szurkolZsoltnak és társának, Varga Tamásnak az olimpián való sikeres szereplésért, a kenyai gyerekek pedig imádkoznak azért, hogy mindketten a legjobb formájukat tudják hozni ezen a fontos versenyen.

Zsoltban a kenyai önkénteskedés alatt fogalmazódott meg, hogy újra elindul az olimpián és az olimpiára való felkészülés közben döntötte el, hogy ismertségét felhasználva segít pénzt és támogatókat gyűjteni, hogy sikerüljön befejezni a saját maga tervezte épületet a kenyai árvaházban.

További információt az alapítványról, Zsolt önkéntes munkájáról és a befejezésre váró épületről a taita.info honlapon és facebookon lehet találni.

Hirling Zsolt Varga Tamással együtt július 29-től versenyez könnyűsúlyú kétpárevezős csapatban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik