Irgalmatlanul nagy pénzt dobtak föl a koreai focistáknak

Vágólapra másolva!
2012.08.05. 12:37
null
Itt még nem tudták a koreaiak, hogy otthon kinyitották a pénzcsapot (Fotó: Action Images)
Címkék
Nagy-Britannia legyőzése után az elődöntőre készülhet a dél-koreai fiúk, és, ha eddig nem a pénzért fociztak, akkor mostantól azért is játszhatnak.

Szombat éjszaka Cardiffban Dél-Korea tizenegyesekkel 5–4-re legyőzte a házigazda brit csapatot, és készülhetnek a keddi, Brazília elleni elődöntőre. Az ázsiai ország futballszövetségében meg is jött az öltönyösök étvágya, és valami elképesztően nagy összeget dobtak fel a focistáknak, akik azért eddig sem gombokért játszottak az olimpián.

Mintegy 140 millió forintnak megfelelő wont kaptak, amiért továbbjutottak a csoportból, és ezt újabb 170 millióval toldották meg az elődöntőbe jutás után. A bronzéremért már nem jár sokkal több lóvé (cirka 6 millióval fizet jobban), viszont az aranyéremért durván 603 millió forintnak megfelelő won üti a játékosok markát.

Jellemző az ázsiai ország gazdasági erejére, hogy a többi szövetség sem akar nagyon lemaradni a futballisták mögött: a kézilabdázók például 1 milliárd wonon (kb. 200 millió Ft) osztozhatnak, ha újra régi fényében tündököl a sportág (magyarán aranyat nyernek a lányok – a fiúknak erre már nincs esélyük). A gyeplabdázók 50 millióért kergetik a kis labdát. A tornászok 20 millióért, a tollaslabdázók 80 millióért fáradozhatnak a brit fővárosban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik