Iráni súlyemelőé az olimpia leghosszabb vezetékneve

Vágólapra másolva!
2012.08.05. 19:58
null
(Forrás: sports.yahoo.com)
Címkék
Bemutatjuk a londoni ötkarikás játékok leghosszabb vezetéknevű résztvevőjét, az iráni súlyemelőt, Szaeid Mohammadpourkarkaragot.

A 19 éves Mohammadpourkarkarag, az ötödik helyen végzett a férfi súlyemelők 94 kilogrammos versenyszámában, a magyar átírás szerint 20 (az angol átírás szerint 21, lásd a fotón a nevét!) betűből álló családnevét nem csak első, de második próbálkozásra is komoly kihívás hibátlanul kiolvasni.

Az iráni neve nyolc betűt ver rá a magyar olimpiai csapat leghosszabb vezetéknevével rendelkező tagjára, a nők cselgáncsversenyének 48 kg-os súlycsoportjában bronzérmet szerzett Csernoviczki Évára és pontosan tizenkilencet (!!!) az olimpia legrövidebb vezetéknevével büszkélkedő kínai dzsúdósra. Nem bolondultunk meg, Lamusze A családneve valóban egyetlen betűből áll.

Mohammadpourkarkarag méretes névvel büszkélkedhet, de még így sem ér az olimpiák történetének leghosszabb nevű sportolójának közelébe. Az 1994-ben elhunyt lichtensteini síelő, Max Emanuel Maria Alexander Vicot Bruno de la Santisima Trinidad y Todos los Santos von Hohenlohe Langenburg az 1956-os téli olimpián hökkentette meg kilométeres nevével a téli sportok szerelmeseit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik