Vucsinics: A siker a csapat érdeme, a Juvénál nincs primadonna

Vágólapra másolva!
2013.01.10. 15:34
null
Vucsinics (jobbra) a csapat egységét magasztalta (Fotó: Action Images)
Az Olasz Kupa negyeddöntőjét a hosszabbításban eldöntő Mirko Vucsinics társait méltatta, Stephan El Shaarawy pedig gyors továbblépésre sürgetett a Juventus 2–1-es sikerét követően.

 


A montenegrói támadó csereként állt be, és az előző szezonhoz hasonlóan ezúttal is továbbjutás érő gólt szerzett a piros-feketék ellen. Akkor az elődöntőben Milánóban 2–1-re nyert a Juventus, majd a visszavágó rendes játékideje 2–1-es Milan-vezetéssel ért véget, a hosszabbításban pedig érkezett Vucsinics, és a 96. percben eldöntötte a továbbjutást.

„Ez a mi szellemiségünk, ez teszi a csapatot különlegessé – mondta Vucsinics. – Itt mindenki belead mindent az első pillanattól kezdve az utolsóig, és kisegíti társait. A Juventusnál nincsenek primadonnák.”

„A Milan sosem könnyű ellenfél, nem volt egyszerű győzelem. Sikerrel vettük az akadályt, így továbbra is minden sorozatban állunk.”

Vucsinics erőnléti problémák miatt csak a kispadon kezdte a mérkőzést, saját elmondása szerint még mindig nem tökéletes az állapota.

„Még mindig nem vagyok csúcsformában, a bokám nem jött teljesen rendbe. Ugyanakkor az erőnlétem egyre jobb, és jól ment a Milan ellen is, még ha a kilencven percet nem bírnám. Szeretnék köszönetet mondani az orvosi stábnak, amely nagyszerű munkát végez a felépülésemnél” – tette hozzá a montenegrói támadó.

Stephan El Shaarawy szerint a Milannak gyorsan tovább kell lépnie, és a Sampdoria elleni bajnokira kell fókuszálnia.

„Jó mérkőzést játszottunk, sok lehetőséget dolgoztunk ki – mondta a Milan fiatal olasz válogatott támadója. – Örülök a gólomnak és a teljesítményemnek is.”

„A második góljuk egy szerencsétlenül megpattanó labda után született. Elkeserítő vereség volt, de most már a Sampdoria elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk” – tette hozzá El Shaarawy.

EMLÉKEZTETŐ – OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
JUVENTUS–MILAN 2–1 (1–1, 1–1, 2–1)
Torino, Juventus Arena, 45 000 néző. V: Mazzoleni
JUVENTUS: Storari – Barzagli, Bonucci, Cáceres – Lichtsteiner (De Ceglie, 84.), Vidal, Marrone (Pirlo, 78.), Giaccherini – Isla – Matri, Giovinco (Vucsinics, 65.). Vezetőedző: Antonio Conte
MILAN: Amelia – Abate, Mexes, Acerbi, De Sciglio – Montolivo, Ambrosini (Traoré, 90+1.), K-P. Boateng – Emanuelson (Krkic, 71.), Pazzini (Niang, 71.), El Shaarawy. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Gólszerző: Giovinco (12.), Vucsinics (95.), ill. El Shaarawy (6.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik