HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.02.18 20:36 Frissítve: 2019.02.18 20:41

Serie C: kizárták a 20–0-s zakót elszenvedő csapatot

Amint arról vasárnap este beszámoltunk, az olasz harmadosztályban az A-csoport sereghajtója, a Pro Piacenza katasztrofális, 20–0-s vereséget szenvedett a Cuneo otthonában, miután mindössze hét ifijátékossal állt ki, hogy elkerülje a korábbi mulasztásai miatt a kizárást. A sajtóhírek szerint pár hónap alatt 500 ezer és 850 ezer euró közötti tartozást összehozó klubra hétfőn lecsapott az olasz liga, a Lega Pro szigora.

 

Az olasz harmadosztályú bajnokságot szervező liga hétfői ülésén úgy döntött, hiába felelt meg a kiírásnak a Pro Piacenza azzal, hogy hét játékossal kiállt és végigjátszotta Cuneo elleni bajnokit, mégis kizárja a klubot a bajnokságból.

A hivatalos közlemény szerint ugyanis a vasárnapi mérkőzésre benevezett Pro Piacenza játékosok között voltak olyanok, akik nem a klub első csapatának igazolt labdarúgói voltak, sőt olyanok, is, akik nem is labdarúgók, és igazából csak négy benevezett játékosnak lett volna lehetősége pályára lépni – a nevezett nyolcból.

Ezt a liga mai ülésén végül úgy értelmezte, hogy a Pro Piacenza nem állhatott ki azokkal, akikkel végül pályára lépett. Így pedig ez sorozatban a negyedik olyan mérkőzése lett a Pro Piacenzának, amelyre nem állt ki a csapat, ezért járt az azonnali kizárás.

Hogy végül a mérkőzésre egyébként miért is került sor, ha jogosulatlanul szerepelt a találkozó jegyzőkönyvében négy labdarúgó neve is? Nos, a Serie C versenykiírása szerint a mérkőzés előtt a játékvezető nem köteles a benevezett játékosok igazolását is ellenőrizni, elegendő pusztán a személyi azonosság hitelt érdemlő bizonyítása – ám, mint látjuk, ebből azért lehetnek problémák.

A liga hivatalos döntése szerint a Pro Piacenza vasárnap délután több olaszországi sportszervezet (a liga, az országos és a területi labdarúgó-szövetség) szabályait, előírásait legalább féltucat ponton megsértette, ezekért a kizárás mellett halmazati büntetésként 20 000 euró pénzbírságot is kapott a klub.

Ezen túlmenően arról is döntés született, hogy törölték a 20–0-s eredményt is, a találkozót megállapított, 3–0-s végeredménnyel a Cuenónak írták jóvá. Továbbá a Pro Piacenzának a bajnokság első körében elért eredményei után járó pontokat törölték, ezekért senki nem kap pontot – bár magukat a Pro Piacenza ellen szerzett, tőle kapott gólokat meghagyták. A második körben pedig a kizárt klub ellen le nem játszott mérkőzéseken a másik fél automatikusan három pontot kap, 3–0-s gólkülönbséggel.

2019.03.17 17:44:46

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Öt gólt hozott a Derby della Madonnina. A Milan későn kapcsolt, ez kevés volt a gyenge első félidő után.

2019.03.15 19:06:45

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az olasz lapok azt írták róla, hogy amit ő művel a labdával, az már szinte boszorkányság vagy bűvészet.

2019.03.03 20:10:28

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Úgy tűnt, az első félidőben lerendezi a Juve, de a másodikban feltámadt a Napoli, és akár nyerhetett is volna.

2019.02.16 12:15:11

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az új Tottinak kikiáltott Nicolo Zaniolo nem nézi jó szemmel anyukája Instagramra feltöltött szelfijeit... – FOTÓK!

2019.02.06 17:33:53

Olasz labdarúgás FARKAS MÁTÉ

CR-mezekért sorban álló távol-keleti turisták, Kolarov-botrány és Sousa-pletyka – római vakáción.