Serie A: volt olasz szövetségi kapitány lett a Genoa edzője

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.12.07. 13:02
Cesare Prandellit, a korábbi olasz szövetségi kapitányt nevezte ki vezetőedzőjének a Serie A-ban szereplő Genoa.

A 61 éves szakember 2010 és 2014 között összesen 56 mérkőzésen dirigálta az olasz válogatottat. Irányítása alatt a 2012-es Európa-bajnokságon egészen a döntőig menetelt a csapat, ott a spanyolok ellen szenvedett el 4–0-s vereséget.

Prandelli edzősködött még többek között a Románál, a Fiorentinánál és a Valenciánál is. Legutóbb az Al-Naszr (Egyesült Arab Emírségek) kispadján ült.

Olasz lapok úgy tudják, Ivan Juricnak még szerdán este, a harmadosztályú Virtus Entella elleni Olasz Kupa-mérkőzés után megköszönték a munkáját, miután a csapat büntetőpárbajban kikapott és így kiesett a sorozatból. A szakember – harmadik genovai ténykedése során – kevesebb mint két hónapig vezette az együttest.

A Genoa búcsújában nagy szerepet játszott az Entella magyar futballistája, Adorján Krisztián, aki a hosszabbítás utolsó pillanataiban egyenlített ki, és segítette büntetőpárbajhoz csapatát, majd saját 11-esét értékesítette.

A klub ugyan hivatalosan még nem adott tájékoztatást az edzőváltásról, ám Twitter-oldalán pénteken reggel bejegyzést tett közé a klub bázisára érkező Prandelliről.



OLASZ KUPA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Genoa–Virtus Entella (III.) 3–3
(Piatek 27., 86. – mindkettőt 11-esből, Lapadula 110. – 11-esből, ill. S. Icardi 20., 83., Adorján 122.) – tizenegyesekkel: 6–7.
Továbbjutott a Virtus Entella.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik