Serie A: „Szégyelld magad!” – egymásnak esett az Inter és a liga elnöke

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.03.03. 16:47
null
Steven Csang nyilvános posztban esett neki a ligaelnöknek (Fotó: AFP)
Instagram-posztban küldte „melegebb éghajlatra” a Serie A ligaelnökét, Paolo Dal Pinót az Internazionale 28 esztendős klubelnöke, Steven Csang. A téma: a koronavírus-járvány miatt elhalasztott Juventus–Inter rangadó pótlása.

 

Mindez azzal kezdődött, hogy a koronavírus észak-olaszországi terjedése miatt néhány mérkőzést elhalasztottak, s néhányat zárt kapuk előtt terveztek lejátszani az előző két fordulóban a Serie A-ban. A múlt vasárnapra kiírt Juventus–Internazionale mérkőzés is bekerült a szórásba, először zárt kapus lett, majd az utolsó pillanatokban a halasztás mellett döntöttek. Ekkor indult meg a huzavona, mégis mikor pótolják? Néhány napig úgy tűnt, május 13. lehet a befutó, csakhogy a liga több csapatának sem tetszett ez az elképzelés, mondván, a bajnoki cím szempontjából ennyire jelentős találkozót nem kellene a véghajráig halogatni…

Hétfőn jött is az újabb infó, egy hét múlva, hétfőn, március 9-én kell pótolni a meccset. Az új dátumot a Serie A 20 csapatából 18 megszavazta, apró szépséghiba, hogy a mérkőzésen érdekelt Inter nem. Csang és a teljes klubvezetés ki is akadt: ha az egészségügyi válsághelyzet vasárnap nem tette lehetővé a mérkőzés megrendezését, akkor egy hét múlva mégis mivel lenne jobb a helyzet?

Csak játszotok a naptár körül összevissza, közben a közegészségügy meg teljesen másodlagos. Talán a legnagyobb és legsötétebb bohóc vagy, akit valaha láttam. Huszonnégy óra? Negyvennyolc óra? Hét nap? Mi jön még? Mi lesz a következő? Most meg sportemberségről és fair playről beszéltek?” – írta nem mindennapos, Instagram-kifakadásában Csang.

„Igen, csakhogy egyértelmű legyen, hozzád beszélek, kedves ligaelnök, Paolo Dal Pino! Szégyelld magad! Mi lenne, ha nem próbálnánk megvédeni a játékosainkat és az edzőinket, esetleg non-stop is játszhatnának a kényetek szerint? Ideje felállni és vállalni a felelősséget. Ez az, amit 2020-ban teszünk! Hé, mindenki, a világ bármely táján is élsz, mindegy, hogy Inter-fan vagy, vagy a Juventusnak szurkolsz, vagy egyszerűen nem szorítasz senkiért. Vigyázz magadra! Ez most a legfontosabb! Neked, a családodnak és az egész társadalmunknak” – zárja posztját a klubvezető.

A Serie A válasza sem késett sokat, a Football Italia arról ír, a ligavezetés komoly büntetést szabhat ki a kritikáit nyilvánosan előadó Csangra és így az Interre. További részletekről viszont egyelőre nem tudni…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik