Serie A: „Örülnék a Roma ajánlatának - ha Garcia marad”

Vágólapra másolva!
2015.04.02. 17:32
Rio Mavuba, a francia labdarúgó élvonalban (Ligue 1) szereplő Lille csapatkapitánya nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését, így nyáron ingyen máshova szerződhet. A 31 éves középpályás a Sky Italiának adott interjújában kijelentette, szívesen dolgozna együtt korábbi edzőjével, Rudi Garciával, az AS Roma mesterével.

„A Roma lehetséges állomás, érdekel a lehetőség. Rudi Garciát szerződés köti a fővárosiakhoz, de a labdarúgásban gyorsan változik a helyzet: egyikünk sem tudja, melyik klubnál folytatjuk az ősztől – mondta Mavuba a Sky Italiának. – Ha marad a Roma élén, kedvező lehetőség lenne számomra. Egy ideje már nem beszéltünk Garciával, noha közös az ügynökünk. A Lille-nél szép sikereket értünk el közösen (bajnoki cím és kupagyőzelem 2011-ben – a szerk.), örülnék a Roma ajánlatának." Mavuba a Sky Italiának. – Ha marad a Roma élén, kedvező lehetőség lenne számomra. Egy ideje már nem beszéltünk Garciával, noha közös az ügynökünk. A Lille-nél szép sikereket értünk el közösen (bajnoki cím és kupagyőzelem 2011-ben – a szerk.), örülnék a Roma ajánlatának."

Mavuba arra biztatja az olasz klub szurkolóit, hogy a gyenge tavaszi teljesítmény ellenére tartsanak ki Garcia mellett.

„Bár nem úgy alakult a szezon, ahogy tervezték, nem lehet leírni a »farkasokat«. Garcia kiválóan kommunikál a játékosokkal, önbizalmat és támogatást nyújt nekik – folytatta a 13-szoros francia válogatott játékos. – Néha nem az elképzeléseknek megfelelően alakul a szezon, de ez az edzők munkájának része. Ha győzni akarsz, kockázatokat kell vállalnod. Nehéz helyzetben vannak, de a szurkolóknak bízniuk kell benne és a stábjában. Biztos vagyok abban, hogy a rivális Lazio előtt végeznek."

Az AS Roma április 4-én szombaton 12.30-kor a Napolit fogadja, míg Mavubáék a Reimsszel mérkőznek meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik