Serie A: megvan az első csapat, amely újrakezdi az edzéseket

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.05.02. 18:20
null
A Sassuolo újrakezdi az edzéseket (Fotó: AFP)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Sassuolo hivatalos honlapján tudatta, hogy hétfőtől újra elkezdik az edzéseket. Emilia-Romagna régió lazít a szigorú korlátozásokon, ezt kihasználva a Sassuolo megkezdi a felkészülést.

 

Európában Olaszországot sújtotta leginkább a koronavírus-járvány, jövő héttől azonban fokozatosan elkezdődik a korlátozások enyhítése. Többek között engedélyt kaptak a professzionális sportklubok, hogy újrakezdjék az edzéseket, a bajnokságok folytatása azonban egyelőre kérdéses. A legtöbb klub kivár, a Sassuolo viszont nem: hétfőtől elkezdődnek az edzések, persze szigorú szabályok betartása mellett.

„A játékosok csak a kültéri pályákat használhatják, a közösségi távolságtartás figyelembevételével. Az irodák, konditermek, öltözők zárva maradnak. A futballisták egyéni edzéseken vesznek részt, reggelente hétfőtől péntekig. Három pályán összesen hat játékos dolgozik majd, óránkénti váltásban – egy félpályán egyszerre csak egy futballista tartózkodhat. Az edzői stáb sem lesz ott közvetlenül mellettük, orvosi ellátást viszont biztosítunk a helyszínen” – olvasható a Sassuolo közleményében.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik