Serie A: már a feloszlás réme fenyegeti a Parmát

Vágólapra másolva!
2015.02.21. 23:38
Szombat este elterjedt a hír, hogy feloszlatták és kizárták a sereghajtó Parmát az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból (Serie A), s bár ezt utóbb félreértésnek minősítette az olasz sajtó, a pénzügyi válságban lévő klub helyzete drámai és zavaros.

A Lega Serie A szombat este hivatalos közleményben erősítette meg, hogy vizsgálja a klub pénzügyeit, és hogy március 19-ére írták ki a csődvédelembe menekülni igyekvő klub hivatalos meghallgatását.

Egyes vélemények szerint ennek a bejelentésnek a félreértelmezése nyomán keltek szárnyra azok a hírek, hogy a klubot feloszlatták, ami az olasz bajnokság élvonalából történő automatikus kizárással jár együtt.

Mint beszámoltunk róla, a Parma hétvégi bajnoki mérkőzése pénzügyi és biztonsági okokból elmarad, de nemcsak a meccshalasztás aggasztja a drukkereket, hanem az is, hogy állítólag Giampietro Manenti klubelnök a napokban kiürítette a csapatot üzemeltető társaság bankszámláit.

Hernán Crespo, a Parma primavera csapatának edzője elmondta: az ő fiataljai csupán a pályamunkások szívességének köszönhetően tudták lejátszani hétvégi bajnokijukat.

Más beszámolók szerint a klub egyetlen alkalmazottja sem kapott fizetést július óta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik