Serie A: Luca Toni zseniális, 38 évesen visszaülhet a trónra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.31. 15:38
Hatalmas egyéni siker küszöbére lépett Luca Toni, a Serie A-ban szereplő Hellas Verona csatára. A 38 éves támadó szombaton betalált a már bajnok Juventus elleni, 2–2-es döntetlenre végződő bajnoki mérkőzésen, így 22 góllal zárta a 2014–2015-ös bajnoki szezont. Csak Mauro Icardin, az Inter csatárán múlik, hogy gólkirály lesz-e.

Luca Toni 22 találata a jelenlegi állás szerint gólkirályi címet jelenthet. Mögötte két húszgólos csatár áll. A Juventus támadója, Carlos Tévez már nem növelheti góljai számát. Az argentin klasszis a Hellas Verona ellen büntetőt hibázott. Érdemes figyelni, hogy Rafael, a veronaiak kapusa hogyan ünnepelt a hárítást követően. Természetesen Toninak üzent, a csatár klasszikus gólörömével. Ebből is látszik, hogy az egész csapatnak fontos Toni sikere. Luca Toni 22 találata a jelenlegi állás szerint gólkirályi címet jelenthet. Mögötte két húszgólos csatár áll. A Juventus támadója, Carlos Tévez már nem növelheti góljai számát. Az argentin klasszis a Hellas Verona ellen büntetőt hibázott. Érdemes figyelni, hogy Rafael, a veronaiak kapusa hogyan ünnepelt a hárítást követően. Természetesen Toninak üzent, a csatár klasszikus gólörömével. Ebből is látszik, hogy az egész csapatnak fontos Toni sikere.

Az a bizonyos klasszikus gólöröm (Fotó: Reuters)
Az a bizonyos klasszikus gólöröm (Fotó: Reuters)

A Juventus elleni találata

A másik húszgólos csatár Mauro Icardi, aki vasárnap az Empoli ellen léphet pályára az Interben. A gólkirályi címhez dupláznia vagy tripláznia kellene az argentinnak. Erre a szezonban egyszer volt képes, a Sassuolo elleni, 7–0-ra megnyert meccsen.

A 38 éves Luca Toni a Serie A jelenlegi idényének második legidősebb pályára lépő mezőnyjátékosa Francesco Totti mögött. A Hellas Verona szezonbeli góljainak a 45 százalékát ő szerezte, 22-ből négyet tizenegyesből.

Olasz bajnok soha sem volt, de német igen, a Bayern München mezében (játszott a Juventusban, a Romában és a Fiorentinában is), valamint tagja volt a 2006-ban világbajnoki címet nyerő olasz válogatottnak.

Kilenc évvel ezelőtt, 2006-ban már volt olasz gólkirály, akkor olyan játékosokat előzött meg, mint Andrij Sevcsenko, Alberto Gilardino és David Trezeguet.

2015-ben három argentinnal, Carlos Tévezzel, Mauro Icardival és Gonzalo Higuaínnal teheti meg ugyanezt. 38 évesen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik