Serie A: Hart kínos hibával kezdte torinói karrierjét – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.12. 10:11
Nem sikerült túl jól Joe Hart bemutatkozása a Serie A-ban. A Manchester Citytől a Torinóhoz kölcsönbe érkező kapus bemutatkozó bajnokiján csapata 1–0-s vezetésről szenvedett 2–1-es vereséget az Atalanta otthonában, az egyenlítő találathoz Hart kapus hibája vezetett.

Már a kezdő sípszó előtt feltűnt egy furcsaság. „John Hart” – így szerepelt az angol válogatott kapus neve a kezdőcsapatokat bemutató hivatalos papíron. Ez valójában nem helytelen, csak szokatlan, hiszen a kapus neve Charles Joseph John Hart.



A találkozó 55. percében az Atalanta végzett el egy szögletet, Hart pedig rosszul számította ki a labda ívét, és ököllel gólpasszt adott az ellenfél játékosának, Andrea Masiellónak.

Érdekesség, hogy a Manchester Cityhez pont Joe Hart helyére igazolt Claudio Bravo egy hasonló hibával vétette észre magát a Manchester United gólja előtt.

Hart a 2015–2016-os szezonban 35 Premier League-mérkőzésen egy gólt eredményező hibát követett el összesen, annyit, mint a Serie A-ban eddig egyetlen találkozóján.

A teljes képhez tartozik, hogy akadt bravúros megmozdulása is a mérkőzésen, az első félidőben remek dupla védéssel tartotta 0–0-n csapatát.



Szintén érdemes megjegyezni, hogy Hart 17 sikeres passzt hajtott végre a találkozón (passzai 83 százalékban voltak sikeresek), és ez több mint bármelyik mérkőzésén a 2010–2011-es idény óta. Pep Guardiola pont azért akart megszabadulni Harttól, mert szerinte nem elég jó lábbal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik