Serie A: Kitúrtak a Juventustól – Higuaín

Vágólapra másolva!
2018.10.18. 13:15
null
Jól alakul az eddigi idénye Higuaínnak (Fotó:AFP)
Az olasz első osztályú AC Milan csatára, Gonzalo Higuaín a rosszul végződő torinói karrierjéről, a mostani szezonról, valamint a Napoliról is szót ejtett a La Gazzetta dello Sportnak adott interjúban.

 

Gonzalo Higuaín 2016 nyarán 90 millió euró ellenében került a Juventushoz a rivális Napolitól. A torinóiaknál 105 tétmérkőzésen, 55 gólt szerzett. Kétszer olasz bajnok, kétszer Olasz Kupa-győztes lehetett a klub oszlopos tagjaként. Jelenleg az AC Milannál szerepel kölcsönben, a milánóiak az idény végén végleg megvásárolhatják 36 millióért.

„Az Olasz Kupa döntőjének a napján úgy éreztem, valami elromlott – idézte fel az argentin csatár a finálét, amelyben a kispadon kapott a helyet a Juventusnál. – A szezon végeztével megérkezett Cristiano Ronaldo. A döntés, hogy távozzak, nem rajtam múlt. Én megtettem mindent a csapatért. Megmondták, hogy nem maradhatok, a legjobb megoldás az lett, hogy a Milanhoz kerültem.”

Arról is kérdezte Higuaínt a La Gazzetta dello Sport, hogy vissza akar-e vágni a Juventusnak az idénybeli egymás elleni meccseken.

„Nem igazán. A jó érzéseim megmaradtak a klubbal kapcsolatban, de csak azért, mert a szurkolók és a csapattársaim jól bántak velem. Ahogy mondtam már, sosem kértem a távozásomat, engem kirúgtak onnan. A Milannál rögtön megéreztem a szeretetet. A győztes mentalitást viszont át kell vennünk a Juvétól, hamarabb kellene lezárnunk a mérkőzéseket.”

A Napolitól való távozásának nagy visszhangja volt, a klub elnöke, Aurelio De Laurentiis – aki nem egy volt játékosával került rossz kapcsolatba, miután elváltak útjaik – és a szurkolók sem voltak túl boldogak.

De Laurentiis Lavezzivel és Cavanival sem maradt puszipajtás odébbállásuk után, nem beszélve Sarriról, akinek a helyettesét már akkor kereste, amikor még el sem ment. A drukkerekről semmilyen negatívot nem tudok mondani, gyönyörű három esztendőt tölthettem Nápolyban.”

Higuaín megnevezte a legjobb játékosokat, akikkel együtt játszott karrierje során. „Mindenképpen Lionel Messi és Guti. A honfitársamat mindenki ismeri, míg Guti nagyon meglepett, kiváló képességű futballista volt.”

A mostani idényt remekül kezdte az argentin, öt bajnokin négyszer talált be. Góljainak számát növelheti a városi rivális Inter ellen a vasárnap esti derbin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik