Serie A: immár hivatalos, Paolo Maldini távozik a Milantól

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.06. 18:20
null
Maldini távozott a Milantól (Fotó: Getty Images)
Immár hivatalos, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan azonnali hatállyal megválik technikai igazgatójától, a klubot játékosként három évtizeden át szolgáló legendától, Paolo Maldinitől.

 

„A Milan bejelenti, hogy Paolo Maldini távozik a klubtól. Köszönjük neki az utóbbi években tett szolgálatait, hogy segített visszavezetni a klubot a Bajnokok Ligájába, s újra elnyerni a scudettót” – írta a klub hivatalos oldala.

KORÁBBAN MÁR MEGÍRTUK

A döntés hátterében a fent említett források szerint az áll, hogy Maldini és a klub amerikai tulajdonosi köre között fennálló nézeteltérések mostanra váltak orvosolhatatlanná. Gerry Cardinale, a milánói klubot birtokló RedBird Capital Partners vezére a „nem megfelelő eredmények” mellett a klub költségvetésével kapcsolatban sem értett egyet a nagyfokú autonómiát élvező klublegendával, s többek között az olyan játékosok szerződtetését is rajta kérte számon, mint Divock Origi vagy Charles De Ketelaere.

Paolo Maldini már a klub előző vezérigazgatójával, Ivan Gazidisszel sem ápolt jó viszonyt, de 2022-ben szerződéshosszabbítást írt alá, amely a döntések terén nagyfokú autonómiát biztosított neki.

A váltás híre alaposan meglepte a szurkolókat, hiszen a BL-indulást garantáló bajnoki negyedik helyezés elérése, valamint a Bajnokok Ligájában az elődöntőig tartó menetelés jó eredménynek tűnt – sajtóhírek szerint Cardinale nem osztotta a véleményt, mondván, a csapat csak a Juventus pontlevonása miatt tudott beférkőzni a legjobb négybe.

Maldinivel együtt a sportigazgatói teendőket ellátó Ricky Massara is távozik a piros-fekete együttestől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik