Serie A: így emlékeznek majd az áldozatokra Genovában

Vágólapra másolva!
2018.08.24. 19:23
A Genoa labdarúgócsapatának szurkolói bejelentették, hogy vasárnap, az Empoli elleni bajnoki mérkőzésen 43 perces csenddel emlékeznek a múlt heti hídomlás áldozataira.

„Vasárnap estére a csendet választottuk arra, hogy kifejezzük az áldozatok iránti tiszteletünket. Minden olyan gyerekre, dolgozóra, tanulóra, édesapára és édesanyára szeretnénk emlékezni, aki már nem lehet közöttünk” – idézte az olasz média a szurkolótábor közleményét.„Vasárnap estére a csendet választottuk arra, hogy kifejezzük az áldozatok iránti tiszteletünket. Minden olyan gyerekre, dolgozóra, tanulóra, édesapára és édesanyára szeretnénk emlékezni, aki már nem lehet közöttünk” – idézte az olasz média a szurkolótábor közleményét.

„Az első negyvenhárom percben nem lobognak a zászlóink, nem lesznek kint a molinóink, s mi csöndben leszünk” – tették hozzá.

A múlt kedden Genova közelében az A10-es autópálya egyik hídjának egy része leszakadt, a katasztrófában 43 ember veszítette életét.

A szerencsétlenség miatt a város két első osztályú csapata, a Sampdoria és a Genoa idénybeli első Serie A-s mérkőzését szeptember 19-ére, illetve október 31-ére halasztották.

Az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi, 2. fordulójában – ugyancsak a hídomlásra emlékezve – minden játékos, a szakmai stábok tagjai és a játékvezetők is egyforma trikóban vonulnak ki a pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik