Serie A: „Ibra nagyobb hatással van az olasz futballra, mint Ronaldo” – Zaccheroni

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.20. 13:44
null
Zaccheroni szerint Ibra nagyobb hatással van jelenleg az olasz futballra, mint Ronaldo (Fotó: AFP)
Alberto Zaccheroni, az AC Milan korábbi vezetőedzője az Il Giornale olasz napilapnak nyilatkozott, s Zlatan Ibrahimovicot méltatta, hozzátéve, hogy a svéd csatárnak nagyobb hatása van az olasz futballra, mint a Juventus sztárjának, Cristiano Ronaldónak.

Az AC Milan a múlt hétvégén 2–1-re legyőzte az Intert a milánói derbin, így az olasz élvonal tabellájának élére ugrott – a rossoneri négy forduló után hibátlanul, 12 megszerzett ponttal vezeti a Serie A-t. Ráadásul ezzel a sikerrel folytatódott a milánóiak remek szériája: a csapat immár húsz tétmeccse veretlen.

A siker egyik legfőbb kovácsa a 39 esztendős Zlatan Ibrahimovic, aki a 2020-as év elején szerződött Milánóba – karrierje során másodjára –, és a 2019–2020-as évadot húsz tétmeccsen szerzett 11 góllal zárta. Az új idényből csaknem egy hónapot kellett kihagynia koronavírus-fertőzés miatt, de az Inter ellen legutóbb duplázott, így két meccsen már 4 gólnál jár.

Az II Giornale olasz napilapnak Alberto Zaccheroni adott interjút a Milan menetelése kapcsán, aki korábban három évig, 1998 és 2001 között irányította a rossonerit, és 1999-ben az olasz élvonal legjobb edzőjének is megválasztották. Az olasz tréner hosszasan dicsérte a svéd klasszist, akivel szívesen dolgozott volna együtt.

Nagyszerű játékosokat edzettem pályafutásom során Oliver Bierhofftól kezdve George Weah-n át egészen Adrianóig. Az egyetlen játékos, akit sajnálok, hogy nem edzhettem, az Zlatan Ibrahimovic – mondta a 67 esztendős szakember.

Fantasztikus kvalitású játékos, akinek nagyon járt volna egy Aranylabda, és máig nem értem, hogy miért nem adták neki soha oda. Olaszországban nagyobb hatással van jelenleg a futballra, mint Cristiano Ronaldo” – folytatta Zaccheroni

Nemcsak gólokat szerez, hanem magabiztossá is teszi a társait, és a vállán cipeli a teljes csapatot a kritikus szituációkban. Ezért is klasszis” – zárta a milánóiak korábbi vezetőedzője.

Cristiano Ronaldónak egyébiránt eddig 91 tétmeccsen 68 gólja van a Juventusban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik