Serie A: ha ismét félbeszakad a bajnokság, nem hirdetnek bajnokot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.08. 18:47
null
Az újabb leállás esetén a klubok a rájátszást preferálnák (Fotó: AFP)
Ha a koronavírus-járvány miatt ismét félbeszakadna az olasz labdarúgó-bajnokság, akkor nem hirdetnek győztest a Serie A-ban.

 

A hétfői szavazáson – amelyen három klub nem vett részt – egyhangúlag úgy döntöttek a csapatok képviselői, hogy ha nem tudják befejezni a bajnokságot, akkor a végső sorrendet rájátszással vagy az előre meghatározott algoritmus alkalmazásával állapítják meg, de ez esetben nem avatnak bajnokot.

Az újabb leállás esetén az együttesek a rájátszást preferálnák, de ha az időbeli korlátozás, vagy a járványhelyzet súlyosbodása miatt nincs lehetőség a befejezésre, akkor minden csapatnak kiszámolják az otthon és idegenben szerzett átlagpontszámát, és azt felszorozzák a hátralévő hazai és vendégmeccsek számával.

A jelenlegi tervek szerint jövő szombattól folytatódna és augusztus 2-án érne véget a Serie A, amely március 9-én szakadt félbe. A befejezésre augusztus 20-ig van lehetőség. Az élvonalból még 12 forduló és további négy találkozó van hátra, a sorozatban kilencedik diadalára hajtó Juventus egy ponttal előzi meg a Laziót.

Az olasz szövetség (FIGC) arra figyelmeztette a klubokat, hogy tartsák be a szigorú egészségügyi előírásokat, mert – az eset súlyosságától függően–kizárással is büntethető az a csapat, amelyik megszegi a szabályokat.

A hétfői ülésen arról is döntés született, hogy Olaszországban szeptember 1-től október 5-ig tart majd a nyári átigazolási időszak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik