Serie A: edzője és az olasz sajtó is dicséri Nagy Ádámot

Vágólapra másolva!
2016.09.12. 10:02
Nagy Ádám (Bologna) sajtója továbbra is nagyon jó, sőt edzője is dicsérte a magyar labdarúgót a Cagliari elleni vasárnapi bajnoki győzelem (2–1) után – rövid összegzés.

„Tetszett Ádám játéka, nagyon meg vagyok elégedve vele – mondta a magyar légiósról Roberto Donadoni, a Bologna vezetőedzője. – A középpálya bármelyik posztján képes ellátni a feladatát, rendre jó döntéseket hoz, tudja, merre kell mozognia, és a hozzáállása is példaértékű. Az ilyen játékosoknak sohasem nehéz helyet találnom a csapatomban.”Roberto Donadoni, a Bologna vezetőedzője. – A középpálya bármelyik posztján képes ellátni a feladatát, rendre jó döntéseket hoz, tudja, merre kell mozognia, és a hozzáállása is példaértékű. Az ilyen játékosoknak sohasem nehéz helyet találnom a csapatomban.”

Mint beszámoltunk róla, a 86. percbeli lecserélésekor a Renato Dall’Ara Stadion közönsége tapssal kísérte a 21 éves játékos útját az oldalvonalig.

A tizenkétszeres magyar válogatott futballista vasárnapi mérlege kilenc labdaszerzés, egy becsúszó szerelés, harminckilenc passz és kilencvenöt százalékos, kiemelkedően magas passzpontosság. A tuttobolognaweb.it azon melegében le is osztályozta a játékosokat, a korábbi ferencvárosi középpályás 6+-os értékelést kapott, a következő magyarázattal:

„Jó meccse volt, a védelem előtti szervező szerepköréből ötletesen, rendezetten igazgatott, fazont szabott a csapatnak. Akkor sem lankadt, amikor nem volt nála a labda.”

A bolognatoday.it 6-ost adott neki, állandó rovatában sem a meccs legjobbjai, sem legrosszabbjai között nem említette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik