Serie A: Conte bocsánatot kért a játékvezetőktől

Vágólapra másolva!
2013.02.04. 17:22
null
Conte belátta, hogy helytelen volt a tiltakozása a Genoa elleni meccs után (fotó: Action Images)
Antonio Conte, a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője elnézést kért a játékvezetőktől azt követően, hogy a Genoa elleni összecsapás után élesen kritizálta a mérkőzést dirigáló Marco Guidát, ám a hivatalos állásfoglalás szerint a bíró nem hibázott, amikor nem ítélt tizenegyest Andreas Granqvist hajrábeli kezezése miatt.

 

A Juventus–Genoa (1–1) bajnoki utolsó perceiben egy beadás után a svéd védő kezére pattant a labda, Guida játékvezető viszont nem ítélt büntetőt a kérdéses szituációnál. Conte a találkozó utáni nyilatkozatában megfogalmazott kritikája miatt két mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Juventus vezetőedzője hétfőn részt vett egy milánói értekezleten, amelyen a Serie A játékvezetői, a klubok edzői és csapatkapitányai voltak jelen. A játékvezető-küldésért felelős Stefano Braschi magyarázatában rávilágított, hogy Guida nem hibázott az esetnél.

„Bonyolult szituáció volt. Beszéltünk róla ma, és majdnem mindenki azt mondta, a kezezés nem volt szándékos. Az tény, hogy Granqvist alapvetően vétlenül a saját karjára rúgta a labdát, és ebben majdnem mindenki egyetértett. Guida nagy bizonyossággal észlelte, hogy mi történt, és az ilyen esetekben, mint ez, a helyes, ha nem ítélnek büntetőt” – mondta Braschi.

Conte elfogadta a magyarázatot, és tolmácsolta klubja és személyes bocsánatkérését a játékvezetők felé. „Megértette, hogy túl messzire ment. Hogy az ilyen esetekben csak az számít, hogy szándékos-e a kezezés vagy sem” – fűzte hozzá Braschi.

A játékvezetők egyik főnőke ugyanakkor elismerte, hogy a vasárnapi Milan–Udinese mérkőzésen súlyos hiba történt – a jogtalan tizenegyest követően Mario Balotelli utolsó percben született góljával 2–1-re nyertek a milánóiak.

„Azt a helyzetet egyszerű megítélni: nem volt tizenegyes. A játékvezető hibát követett el az eset elbírálásakor. Sajnáljuk, de ez a játék része” – nyilatkozta Braschi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik