Serie A: büszke tulajdonosa eladná a legrégebbi olasz klubot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.03.17. 18:33
Enrico Preziosi elnök eladná az olasz élvonalban szereplő Genoa labdarúgóklubot.

„Elhatároztam, hogy eladom a Genoát, amint matematikailag bebiztosítjuk a bennmaradást. Legyenek konstruktívak, akik úgy gondolják, távoznom kellene, és javasoljanak egy konkrét nevet, egy olyan befektetőt, akinek van ereje egy új korszak elindításához” – nyilatkozta a tulajdonos.

Hozzátette, bárki jelentkezhet, aki úgy gondolja, meg tudja ismételni az ő teljesítményét, és talán még jobb eredményekre is képes lesz.

A legnagyobb olasz játékgyártó vállalatot vezető 69 éves Enrico Preziosi 14 éve irányítja a genovai klubot, de eközben kétszer is eltiltották. A csapat a másodosztályban szerepelt, amikor átvette az elnöki posztot, 2005-ben feljutott a Serie A-ba, de a szezon végén a harmadik vonalba száműzték fogadási csalás miatt, majd 2007-ben jutott vissza ismét az első osztályba.

A tulajdonost előbb a bundázás, majd pénzügyi szabálytalanságok miatt függesztették fel egyaránt öt évre, de a fellebbezése mindkétszer sikeres volt.

„Büszke vagyok, hogy már tíz éve biztosítani tudom a legrégebbi olasz labdarúgóklubnak azt a helyet, amit megérdemel. Ezt nagyon nehéz megvalósítani a modern futballban, és senki másnak nem sikerült a háború utáni időszakban, még akkor sem, amikor a város az olasz és az európai gazdaság stratégiai központja volt” – nyilatkozta.

Az 1893-ban alapított, ezzel a legrégebbi, ma is működő klub jelenleg a tabella 16. helyén áll, ezért Preziosinak az elmúlt két hónapban a szurkolók tiltakozásával kellett szembesülnie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik