Serie A: az Inter miatt újra nyomozhatnak vesztegetési ügyben

Vágólapra másolva!
2010.04.07. 15:08
Az Olasz Labdarúgó-szövetség vezetői tanulmányozzák, hogy az újonnan előkerült kompromittáló hangfelvétel, illetve a Luciano Moggi elleni nápolyi büntetőper során esetleg felbukkanó további új bizonyítékok birtokában szükséges-e új nyomozást kezdeményezni a 2006-os megvesztegetési botránnyal kapcsolatban – jelentette a milánói La Gazzetta dello Sport.

Az olasz sportlap szerint Giancarlo Abete, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke kedden egyeztetett Stefano Palazzi szövetségi ügyésszel a témában. A Gazzetta Roberto Pardolesi személyében egy szakértőt is megszólaltat az ügyben; a professzor leszögezte, új bizonyítékok felbukkanása esetén bármikor új eljárás indítható.

Az ominózus hangfelvételt a védelem terjesztette be Luciano Moggi, a Juventus volt általános igazgatója elleni nápolyi büntetőperben, bizonyítandó, hogy az évtized közepén kirobbant botrányban a korábban véltnél sokkal több klub érintett.

A most bemutatott rögzített telefonbeszélgetés résztvevője Massimo Moratti, az Inter elnöke és Paolo Bergamo, az olasz szövetség bíróküldő bizottságának volt vezetője, a téma pedig egy 2005-ös Olasz Kupa-meccs, amelyen az Inter később 3–1-re legyőzte a Bolognát.

Az olasz sajtót napok óta izgalomban tartó újabb meccsmanipulációs pletykát Moratti nevetségesnek minősítette, és visszautasította.

Mint ismert, a 2006-os megvesztegetési botrány nyomán a Juventust megfosztották bajnoki címétől és kizárták az élvonalból, a scudettót pedig Moratti klubja, az Inter kapta meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik