Serie A: a világ legdrágább kapusa Rómában köthet ki

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.11.26. 08:41
null
Kepa jelenleg jóval több időt tölt a pályán a meccsek előtti bemelegítés közben, mint ténylegesen, játék alatt… (Fotó: AFP)
2018-ban a posztján világrekordnak számító, 80 millió eurós átigazolási díj ellenében szerződtették, manapság jó, ha 20 millióért tovább tudnak adni rajta. Újabb fejezetéhez érkezett Kepa Arrizabalaga és a Chelsea kalandja: a hétvégéről hétvégére klasszis teljesítményt nyújtó Édouard Mendy mögött a kispadra szorult spanyol kapust állítólag a Lazio vinné – mihamarabb.

 

A Calciomercato.com beszámolója szerint Maurizio Sarri szeretne kapust igazolni a Lazióhoz, melynek első számú kapuvédője, Pepe Reina már a 40. életévében jár. A lap úgy tudja, a római klub ajánlatot készül tenni a Chelsea-nek Kepáért, aki korábban már volt Sarri játékosa, igaz, londoni munkakapcsolatuk egyáltalán nem volt felhőtlen.

Kepa ebben az idényben csupán egy bajnokit és két Ligakupa-meccset védett végig, illetve még az európai Szuperkupa-meccsen kapott lehetőséget: Thomas Tuchel a 119. percben cserélte be a tizenegyesekre készülve. A Chelsea meg is nyerte azt a szétlövést a Villarreal ellen.

A 27 éves kapus érthető okokból több játéklehetőséget szeretne, ugyanakkor sem ő, sem a Chelsea, sem az esetleges kérői nincsenek jó helyzetben: a játékos szerződése 2025-ig szól, a 80 millió eurós, a kapusok közt mai napig rekordot jelentő egykori vételár miatt pedig nem adnák el néhány millióért cserébe őt.

Szintén Kepa (ideiglenes) londoni marasztalása mellett szól, hogy Mendy januárban jó eséllyel az Afrika-kupán fog védeni Szenegál első számú kapusaként, s még abban az esetben is kiesik jó három hétre, ha a csapata meglepetésre kiesne a csoportkör végén.

Vagyis a Laziónak jó eséllyel az átigazolási időszak utolsó napjaiban nyílhat reális esélye a spanyol kapus kivásárlására.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik