Serie A: a Livorno elnöke nem tehetett mást, kirúgta az edzőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.12. 21:05
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó előtti helyén álló Livorno elnöke, Aldo Spinelli elmondta, hogy menesztette az együttes vezetőedzőjét, Davide Nicolát. Az utódjelöltek között Giovanni Trapattonit (is) emlegeti a helyi sajtó.

A Livorno legutóbb november 3-án győzött a bajnokságban, az azóta eltelt nyolc fordulóban mindössze egy pontot szerzett, így nem csoda, hogy a klub első emberénél betelt a pohár.

„Többször is megvédtem Nicolát a nyilvánosság előtt, de a jelenlegi formánkat látva nem tudom, mi mást tehettem volna – mondta Spinelli a Rai Sportnak. – A helyettes? Attilio Perotti, aki egyszer már megmentett minket. Ismeri a csapatot, nem szeretnénk »külsőst« hozni.”

A 67 esztendős Perotti a 2011–2012-es idény végén négy meccs erejéig már irányította a Livornót, amelyet akkor benn tartott a másodosztályban.

A Sky Sport Italia szerint ugyanakkor a korábban többek között a Veronánál, a Barinál és a Genoánál is dolgozó szakember csak ideiglenes megoldás a posztra, hosszabb távon Mimmo Di Carlo vagy Giovanni Trapattoni veheti át a Serie A 19. helyén álló együttes irányítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik