Serie A: A lehangoló stadionhelyzet elronthatja a calciót - Platini

Vágólapra másolva!
2011.02.14. 18:49
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke az olasz sajtó képviselőinek nyilatkozva aggodalmát fejezte ki: sokat veszíthet presztízséből az olasz futball, a calcio, ha nagyon gyorsan nem javítanak az olaszországi stadionok állapotán.

„Az olasz válogatott 2006-ban világbajnoki címet nyert, jelenleg az Inter a Bajnokok Ligája címvédője, ám e kiváló eredmények hátterében nincs minden rendben – fogalmazott a fénykorában az olasz Juventusban futballozó Platini. – Az stadionok nincsenek jó állapotban, ráadásul gyakran nem is telnek meg, márpedig egy foghíjas lelátók előtt zajló futballmeccs lehangoló látvány. Fontos lenne megteremteni a stadionok felújításának törvényi és financiális kereteit, mert ha ebben Olaszország lemarad a vezető európai futballhatalmaktól, akkor játékban is le fog maradni."

Mint ismert, Olaszország jelentkezett a 2016-os Európa-bajnokság megrendezésére, ám végül lemaradt a stadionok felújítására, új arénák építésére is alkalmat kínáló tornáról – éppen Platini hazája, Franciaország előzte meg a voksoláson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik