Serie A: 50 ezer eurós pénzbírsággal sújtották a Juvét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.09. 20:56
Az Olasz Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága 50-50 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta a Juventust és az Atalantát, miután a két csapat szerdai, bergamói mérkőzésén a szurkolótáborok rendzavarása miatt a találkozót nyolc percre félbe kellett szakítani.

A balhét az Atalanta drukkerei robbantották ki, hiszen a meccset megelőzően megdobálták a Juventus szurkolóit szállító buszt. A stadionon belül azonban már „egyenrangú ellenfelek” voltak a torinói szimpatizánsok, a két tábor pirotechnikai eszközökkel, és különböző tárgyakkal dobálta egymást, amelynek következményeképp a játékvezető a 28. percben félbeszakította a találkozót.

A hazai szurkolókat az Atalanta játékosai, a vendégdrukkereket Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője nyugtatta, amely után a kedélyek csillapodtak és folytatódhatott a mérkőzés, a súlyos pénzbüntetést azonban nem úszták meg az érintett klubok.

A Napoli háromezer eurós bírságot kapott, mert a szakmai stáb egyik tagja provokálta a Bologna kispadján helyet foglaló személyzetet – szintén a két csapat szerdai bajnokiján–, míg Walter Mazzarrinak, a nápolyiak vezetőedzőjének 15 ezer eurója bánja, hogy reklamált a játékvezetőnél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik