Serie A: 28 éve most először történik ilyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.09. 14:10
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus és az AC Milan december 23-án csap össze Dohában, az Olasz Szuperkupa döntőjében.

A bajnok Juventus és az Olasz Kupában döntős (a fináléban a Juvétól 1–0-ra kikapó) AC Milan mérkőzik meg az Olasz Szuperkupáért.

Az első Szuperkupa-mérkőzést 1988-ban játszották Milánóban, majd 1993-ban először külföldön, az Egyesült Államokban rendezték a találkozót. Azóta játszottak már meccset Líbiában, Kínában és Katarban is.

Olyan azonban soha nem történt eddig, hogy egymást követő három évben ne Olaszországban rendezzék a Szuperkupát – most igen. 2014-ben Katarban, 2015-ben Kínában volt a meccs, majd 2016-ban ismét Katar ad otthont a találkozónak.

Érdekesség, hogy az aktuális versenynaptárban a Juventus december 22-én bajnoki meccset játszana a Crotone vendégeként. A Milan szintén pályára lépne egy nappal a Szuperkupa-mérkőzés előtt, idegenben Nagy Ádám csapatával, a Bolognával találkozna. Több mint valószínű, hogy mindkét klub említett bajnokiját elhalasztják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik