Serie A: váratlan, de egyhangú döntés az idény folytatásáról

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.21. 17:28
null
Cristiano Ronaldóék szeretnék folytatni az évadot (Fotó: AFP)
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának húsz klubja egyhangúlag támogatta kedden azt, hogy megpróbálják befejezni a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt 2019–2020-as idényt.

 

A liga közlése szerint az online ülésen valamennyi klub részt vett, és a befejezés mellett foglalt állást, ha az olasz kormány erre engedélyt ad.

A közlemény hangsúlyozta, „a játék csakis az orvosi protokollnak megfelelően folytatódhat” a játékosok és a szakmai stábok védelme érdekében.

Az olasz szövetség korábban is úgy foglalt állást, hogy a szezont be kell fejezni akár úgy is, hogy csak ősszel zárul le, ugyanakkor korábban több klub, így például a Sampdoria és a Torino a befejezés ellen érvelt, a Brescia vezetője pedig egyenesen azt mondta, csapata semmiképpen nem áll ki a mérkőzésekre, ha folytatnák a bajnokságot, mert a játékosok egészségét nem kockáztatja.

A Serie A mostani idénye március 9. óta szünetel, és még 12 teljes forduló van hátra. Egyelőre nem tudni, hogy mikor indulhatnak újra a küzdelmek, a klubok abban reménykednek, hogy májusban elkezdhetik a felkészülést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik