Római vihar: Ranieri dühöng, 36 éve nem kezdtek ilyen rosszul

Vágólapra másolva!
2010.09.23. 10:00
null
Mexes nagyon ideges lett (Fotó: Reuters)
Címkék
Rendkívül feldúltan nyilatkozott Claudio Ranieri, az AS Roma vezetőedzője csapata újabb, Brescia elleni vereségét (1–2) követően. A „farkasok” pocsékul kezdték a bajnokságot, négy forduló után nyeretlenek, és csak a 18. helyen állnak.

Ranieri elsősorban a csapata ellen befújt tizenegyest kérte számon, de a meccs egészét tekintve is nagyon elégedetlen volt a játékvezető és asszisztensei működésével.

ROSSZ RÓMAI KEZDÉSEK

Az AS Roma 1974-ben és 1984-ben kezdte nagyon rosszul a szezont, előbbi esetben öt, utóbbiban nyolc bajnokin keresztül voltak nyeretlenek.


1974-ben
négy forduló után 1 pont és 0 gól volt a "farkasok" mérlege, a sorozat végül (egy 0–0-s iksz után) az Ascoli ellen tört meg.


1984-ben
négy forduló után nyeretlen, egyben veretlen volt a Roma, 0–7–1 után csak november 18-án, a Fiorentina ellen lett meg az első siker (2–1).

„Mindenki láthatta, hogy a csapat mindent megtesz, de a játékvezető eldöntötte a mérkőzést. A tizenegyesüket a semmire kapták, míg nekünk két büntető is járt volna. Nem volt egyenlő a mérce" – kezdte a rutinos szakvezető.

„Kíváncsi vagyok, miért kapott a Brescia büntetőt. A játékvezető nem láthatta, de ha az asszisztens segített neki, őt kórházba kellene vinni szemészeti vizsgálatra, mert nem lát jól” – ostorozta a bírót és asszisztensét.

Kérdés, hogy Ranieri kispadja mennyire van biztonságban a rossz rajtot követően – nos, a mesternek erről is volt mondanivalója.

„Tavaly is el kellett telni egy kis időnek, hogy belejöjjön a csapat, amely korábban a scudettóért küzdött. Olaszországban mindig azonnal bűnbakot keresnek, pedig a sportban vannak nehéz pillanatok, ez például épp ilyen. A csapatom jól küzdött, ezzel elégedett vagyok: ha ilyen harci szellemmel folytatják, megindulunk fölfelé.”

Az AS Roma legutóbb május 16-án nyert tétmérkőzésen, akkor a Chievót verte meg – a fővárosiak 36 éve nem kezdtek ilyen rosszul Serie A-idényt! A mérkőzésen kiállított Philippe Mexes már hetedik piros lapját kapta az olasz élvonalban.


A ROMA ÚJABB BUKÁSA
 

Míg a Roma csak szenved, a címvédő Inter lassú kezdés után az élre állt, miután kiütötte (4–0) a Barit. Diego Milito és Samuel Eto'o is kétszer talált be, az argentin csatár bajnoki mérkőzésen 2009 szeptembere óta nem tudott duplázni! Ahhoz képest jól sikerült a meccs az Internek, hogy a délolaszok már a 20. másodpercben eltalálták a kapufát…

„Még nem húztunk el, hosszú a szezon, és a legelején tartunk. Persze mindig szép, ha az élen állunk” – kezdte értékelését Rafa Benítez, az Internazionale edzője.

„A Bari erős csapat, és jó focit játszik, már az első félidőben figyelmeztettek minket. Jól koncentrálva futballoztunk, és nyomás alá tudtuk helyezni őket, a sikerünk megérdemelt. Milito már a korábbi meccseken is nagyon hasznos volt, de most szerencsére be is talált, nagyon örülök, hogy Eto'óval mindketten gólokat lőttek. Mindenki tisztában van azzal, hogy Eto'o centerben szeretne játszani, de ezt átbeszéltük az Egyesült Államokban, a szezon előtti túrán. Abban maradtunk, hogy közelebb játszik a kapuhoz, de kissé a bal vagy a jobb szél felé tolódva” – tette hozzá.

INTER–BARI 4–0 
 

 

Az AC Milan ismét döntetlent játszott, Massimiliano Allegri csapata az Olimpicóból, a Laziótól hozott el egy pontot. A Milan trénere összességében elégedett volt a látottakkal, bár csapatának már most öt pont a hátránya az Interrel szemben.

„Tetszett, ahogy játszottunk, keményen küzdöttünk, és most nem tudtak lekontrázni minket. Az első félidőben három ziccert is kihagytuk, a második félidő már kiegyenlítettebb volt. A gólt akkor kaptuk, mikor egy játékosom görccsel a földön feküdt, eltaláltuk a hajrában a lécet, és Boatengnek is volt egy nagy helyzete. Jó úton haladunk, de vannak még ismétlődő hibáink. Újra kiengedtünk kicsit a vezetés megszerzése után, nem tartottuk elég sokat a labdát. Most már csak egy győzelem kell, remélem, szombaton megszerezzük” – értékelt.

A Milan 1998 óta veretlen a Lazio vendégeként, viszont április eleje óta nem tudott idegenbeli bajnokin három pontot szerezni.

AZ ÁLLÁS
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2010/04,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe Ez a blokk a cikkszerkesztőben nem tud megjelenni, de a front-enden látszani fog ebben a pozícióban
mceBlockPasteEnd

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik