Prandelli kikéri magának, ő nem menekült el

Vágólapra másolva!
2014.07.21. 15:19
null
Cesare Prandelli nem szokott csak úgy lelépni (Fotó: Reuters)
Cesare Prandelli az olasz labdarúgó-válogatott világbajnoki kudarca után lemondott szövetségi kapitányi posztjáról, majd nem sokkal később elfogadta a Galatasaray ajánlatát. Az 56 éves szakember szerint szó sincs arról, hogy elmenekült volna.

 

„Kegyetlen támadások kereszttüzébe kerültem az utóbbi napokban, de nem kell áldozatnak éreznem magam – nyilatkozta Cesare Prandelli a Corriere della Serának. – Ha egytől tízig terjedő skálán kellene megjelölnöm a világbajnoksággal járó nyomás nagyságát, több mint tízet mondanék. A stressz az életünk része, de amikor személyes támadásokról hallok, olvasok... A leginkább az bánt, hogy egyesek szerint elmenekültem. Ez egyáltalán nem igaz. Ezt már többször bebizonyítottam.

A Parmával jöttek a sikerek, aztán csődbe ment a Parmalat, sokan leléptek, de én maradtam, és sikerült az ötödik helyen végeznünk. Firenzéből sem menekültem el. Egyedül maradtam, a vezetőinket bundázással gyanúsították, ám mindezek ellenére a büntetőpontok nélkül másodikak lettünk volna. Kétszer is közel kerültem a Juventushoz, de büszke vagyok rá, hogy úgy döntöttem, Firenzében maradok. Hittem az ott zajló projektben.”

A Törökországba szerződéséről a következőt mondta Prandelli: „Hívtak a Galatasaraytól, aztán még egyszer. »Nagy klub vagyunk. Nyolc edzővel függesztettük fel a tárgyalásokat miattad« – mondták. Fizikai késztetést is éreztem rá, hogy visszatérjek a pályára.”

A vb-n a csoportjából sem jutott tovább Olaszország, amiért Prandelli vállalja a felelősséget, bár arra azért rámutatott, hogy máshol elsőbbséget élvez a nemzeti csapat.

„Németországban a válogatott mindenek felett áll. Olaszországban a klubok számítanak. A tervünk nem működött. Azt hittük, majd játszunk egyfajta játékot, de nem sikerült. Azt hittük, legyőzzük Costa Ricát, de ez sem jött össze. Ez az én felelősségem. Cerci, Insigne, Cassano, Balotelli, négy támadó, aki a bajnokságban megmutatta, mit tud, mégsem tudtunk gólhelyzeteket kialakítani, és tizenkétszer futottunk lesre. A válogatott ezzel együtt sínen van, a játékosok meg tudnak majd újulni, az én időm azonban lejárt a nemzeti csapatnál.”

A leginkább Antonio Contét emlegetik Prandelli lehetséges utódjaként. Utóbbi szerint a Juventustól távozó kollégájára nehéz feladat vár, ha tényleg ő lesz az utódja.

„Ha ő lesz az új olasz kapitány, nehezen tudja majd úgy motiválni a játékosokat, mint tette azt napi szinten a Juventusnál. A szövetségi kapitánynak nincs erre ideje. Lehet persze kompenzálni azzal, hogy több játékost hív be egy klubból, de ezekkel a nehézségekkel szembe kell néznie Conténak, ha tényleg őt választják.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik