Palermo: nem lesz adásvétel, újra Zamparini vezeti a klubot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.01. 12:56
Mivel a Palermóval tárgyaló angol-amerikai cégcsoport a június 30-i határidőig nem teljesítette a megszabott feltételeket, Maurizio Zamparini tulajdonos letett arról, hogy eladja a klubot, és vissza is vette a klub irányítását a meglehetősen furcsa Paul Baccaglinitől.

Zamparini nyílt levélben tájékoztatta a Serie A-ból kieső klub szurkolóit arról, hogy átverték, a februárban tett ígéretek közül semminek sem látta jelét a határidő napján, ezért lefújta az adásvételt.

Kiemelte, a legfontosabb az volt számára, hogy a város és a drukkerek jól járjanak, de az ígért 150 milliós befektetés (új stadion és edzőközpont építése, a klub teljes felvásárlása) garanciáit még csak nyomokban sem fedezte fel az angol-amerikai cégcsoport, az Integritas Capital nevű vállalat részéről.

Zamparini leírta, tisztában van vele, hogy a szurkolók nagy csoportja ki nem állhatja őt, de megértést kér, szerinte ezzel a lépéssel megmentette a klub életét.

A célja, hogy visszavezesse a csapatot az olasz élvonalba, illetve hogy olyan vevőnek adja el, amely garantálni tudja, hogy újra fontossá teszi a Palermót az olasz futballban.

Ami a két magyar légióst, Balogh Norbertet és Sallai Rolandot illeti, Zamparini a minap azt nyilatkozta, szeretné, ha Sallait sikerülne az együttesnél tartani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik