Palermo: lesújtott az edzőbuktató elnök, Cosmi repült a derbi után

Vágólapra másolva!
2011.04.04. 00:10
Ismét lesújtott az olasz labdarúgás legnagyobb „edző-réme", Maurizio Zamparini: a Palermo némileg türelmetlen (ellenben meglehetősen sokat követelő) elnöke a Catania elleni vesztes szicíliai derbi (0–4) után menesztette Serse Cosmit.

Cosmi február 28-án vette át az irányítást Delio Rossitól, de a Palermo négy bajnokiból hármat elvesztett, a szicíliai derbin elszenvedett súlyos vereség után pedig a dühöngő Zamparini lapátra tette a trénert.

Zamparini a meccs után még azt nyilatkozta, hogy ugyan gondolkodik az edzőváltáson, mert Cosmi elfogadhatatlan teljesítményt nyújtott, de egyelőre nem döntött. Az elnök a kezdőrúgás előtt összeveszett a trénerrel, aki a nem teljesen egészséges Javier Pastorét nem akarta kezdőként pályára küldeni. Zamparini némi gondolkodás után este kirúgta Cosmit – és valószínűleg a februárban menesztett Rossit hívja vissza!

Ez már a második vasárnapi edzőcsere volt, ugyanis korábban a Baritól hazai pályán kikapó Parma vezetőségének türelme fogyott el: Pasquale Marinónak is mennie kellett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik