Palermo: az olaszok szerint Balogh lehet a titkos fegyver

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 11:39
null
Balogh Norbert hamarosan bemutatkozhat a Serie B-ben (Fotó: AFP)
Bár sokáig vezette az olasz másodosztály jelenlegi kiírását, a legutóbbi két bajnokiján vereséget szenvedett a Palermo, amelynek visszaeséséről a Corriere dello Sport szicíliai kiadása írt cikket, Balogh Norbertet is megemlítve benne.

 

Az olasz lap elsősorban a gárda támadójátékát kritizálja: tény és való, a Palermo a két legfőbb riválisához képest sokkal kevesebb gólt szerzett (az első helyen álló Empoli 54-et, a második Frosinone 46-ot, míg a Palermo csak 33-at), és ebben vastagon szerepet játszik az, hogy Ilija Nesztorovszki mellett nincs még egy gólerős támadója Tedino Brunónak.

Legutóbb Stefano Moreo volt a macedón ékpárja, az olasz azonban még nem szerzett gólt új csapatában (télen érkezett a Veneziától). Ivaylo Chochev mindössze négy, Nesztorovszki honfitársa, Alekszandar Trajkovszki csupán háromszor talált be, míg a nagy tehetségnek tartott Antonio La Gumina egyetlen góllal „büszkélkedhet", ezen sürgősen változtatnia kell a csapatnak, amennyiben komolyan gondolja a Serie A-ba való visszajutást.

A Corriere dello Sport szerint az egyik lehetséges megoldás Balogh Norbert lehet, aki afféle titkos fegyverként aposztrofál a lap. A 22. életévét februárban betöltő válogatott támadó több sérüléssel is bajlódott az ősszel, és bár január elején már a csapattal edzhetett, az egyik tréningen rúgást kapott a jobb lábára, így még nem történt meg az élesben való visszatérése.

Balogh a legutóbbi két bajnokin már ott ült a padon, a Serie B-s bemutatkozása viszont továbbra is várat magára. Amennyiben hinni lehet a híreknek, a szombati, Perugia elleni bajnokin már megkapja a lehetőséget, ezzel pedig – ahogy a Corriere fogalmaz – élnie kell, mert még nem bizonyította, hogy mit látott meg benne Maurizio Zamparini elnök, aki annak idején Edinson Cavanihoz hasonlította a magyar csatárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik