HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.15 11:39 Frissítve: 2018.02.15 11:39

Palermo: az olaszok szerint Balogh lehet a titkos fegyver

Bár sokáig vezette az olasz másodosztály jelenlegi kiírását, a legutóbbi két bajnokiján vereséget szenvedett a Palermo, amelynek visszaeséséről a Corriere dello Sport szicíliai kiadása írt cikket, Balogh Norbertet is megemlítve benne.

HIRDETÉS
Balogh Norbert hamarosan bemutatkozhat a Serie B-ben (Fotó: AFP)

 

Az olasz lap elsősorban a gárda támadójátékát kritizálja: tény és való, a Palermo a két legfőbb riválisához képest sokkal kevesebb gólt szerzett (az első helyen álló Empoli 54-et, a második Frosinone 46-ot, míg a Palermo csak 33-at), és ebben vastagon szerepet játszik az, hogy Ilija Nesztorovszki mellett nincs még egy gólerős támadója Tedino Brunónak.

Legutóbb Stefano Moreo volt a macedón ékpárja, az olasz azonban még nem szerzett gólt új csapatában (télen érkezett a Veneziától). Ivaylo Chochev mindössze négy, Nesztorovszki honfitársa, Alekszandar Trajkovszki csupán háromszor talált be, míg a nagy tehetségnek tartott Antonio La Gumina egyetlen góllal „büszkélkedhet", ezen sürgősen változtatnia kell a csapatnak, amennyiben komolyan gondolja a Serie A-ba való visszajutást.

A Corriere dello Sport szerint az egyik lehetséges megoldás Balogh Norbert lehet, aki afféle titkos fegyverként aposztrofál a lap. A 22. életévét februárban betöltő válogatott támadó több sérüléssel is bajlódott az ősszel, és bár január elején már a csapattal edzhetett, az egyik tréningen rúgást kapott a jobb lábára, így még nem történt meg az élesben való visszatérése.

Balogh a legutóbbi két bajnokin már ott ült a padon, a Serie B-s bemutatkozása viszont továbbra is várat magára. Amennyiben hinni lehet a híreknek, a szombati, Perugia elleni bajnokin már megkapja a lehetőséget, ezzel pedig – ahogy a Corriere fogalmaz – élnie kell, mert még nem bizonyította, hogy mit látott meg benne Maurizio Zamparini elnök, aki annak idején Edinson Cavanihoz hasonlította a magyar csatárt.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.16 17:22:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

„A játékosok ilyen korban Katarba vagy Kínába szoktak igazolni, örülök, hogy a Juve megkeresett.”

2018.07.11 00:07:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Jobb aligha történhetett volna az olasz futballal, mint Cristiano Ronaldo érkezése.

2018.06.30 08:43:58

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

Egy focitábor nagyköveteként Budapesten járt a kilencvenes évek népszerű olasz futballistája.

2018.06.04 20:53:22

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A 2006-ban világbajnok olasz védő elárulta: melyik két magyar játékost ismeri.

2018.05.21 21:53:17

Olasz labdarúgás ILKU MIKLÓS

SERIE A 2017–2018 • A Roma ezúttal sem maradt le a dobogóról, felemás milánói mérleg.

HIRDETÉS
HIRDETÉS