nemzetisport.hu 2018.02.15 11:39 Frissítve: 2018.02.15 11:39

Palermo: az olaszok szerint Balogh lehet a titkos fegyver

Bár sokáig vezette az olasz másodosztály jelenlegi kiírását, a legutóbbi két bajnokiján vereséget szenvedett a Palermo, amelynek visszaeséséről a Corriere dello Sport szicíliai kiadása írt cikket, Balogh Norbertet is megemlítve benne.

Balogh Norbert hamarosan bemutatkozhat a Serie B-ben (Fotó: AFP)

 

Az olasz lap elsősorban a gárda támadójátékát kritizálja: tény és való, a Palermo a két legfőbb riválisához képest sokkal kevesebb gólt szerzett (az első helyen álló Empoli 54-et, a második Frosinone 46-ot, míg a Palermo csak 33-at), és ebben vastagon szerepet játszik az, hogy Ilija Nesztorovszki mellett nincs még egy gólerős támadója Tedino Brunónak.

Legutóbb Stefano Moreo volt a macedón ékpárja, az olasz azonban még nem szerzett gólt új csapatában (télen érkezett a Veneziától). Ivaylo Chochev mindössze négy, Nesztorovszki honfitársa, Alekszandar Trajkovszki csupán háromszor talált be, míg a nagy tehetségnek tartott Antonio La Gumina egyetlen góllal „büszkélkedhet", ezen sürgősen változtatnia kell a csapatnak, amennyiben komolyan gondolja a Serie A-ba való visszajutást.

A Corriere dello Sport szerint az egyik lehetséges megoldás Balogh Norbert lehet, aki afféle titkos fegyverként aposztrofál a lap. A 22. életévét februárban betöltő válogatott támadó több sérüléssel is bajlódott az ősszel, és bár január elején már a csapattal edzhetett, az egyik tréningen rúgást kapott a jobb lábára, így még nem történt meg az élesben való visszatérése.

Balogh a legutóbbi két bajnokin már ott ült a padon, a Serie B-s bemutatkozása viszont továbbra is várat magára. Amennyiben hinni lehet a híreknek, a szombati, Perugia elleni bajnokin már megkapja a lehetőséget, ezzel pedig – ahogy a Corriere fogalmaz – élnie kell, mert még nem bizonyította, hogy mit látott meg benne Maurizio Zamparini elnök, aki annak idején Edinson Cavanihoz hasonlította a magyar csatárt.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.22 14:55:14

Olasz labdarúgás M. D.

Tavaly nyáron 13.4 millió eurót fizettek érte, de csak az elmúlt hetekben robbant be a köztudatba.

2018.02.21 21:30:55

Olasz labdarúgás S. Á.

„A maiak közül Marchisio a kedvencem, ő testesíti meg leginkább azt, amit a klub képvisel.”

2018.02.17 22:52:32

Olasz labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Bár a részvények értéke természetesen nem függetleníthető a pályán elért eredményektől – sőt, az is előfordul, hogy az éjszakai elektronikus kereskedésben egy-egy futballmeccs pillanatnyi állásának megfelelően mozog az áruk –, a papírokat leginkább a szurkolói ragaszkodás élteti.

2018.02.17 08:58:24

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A játékosok már öt hónapja nem kaptak fizetést, de még nincs minden veszve.

2018.02.03 09:38:15

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

„Mielőtt távoztam volna, ígéretes lehetőséget kaptam az MTK-nál, sajnálom, hogy nem tudtam már élni vele.”