Olaszország: újabb bundabotrány, őrizetben az elnök is

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.06.23. 11:19
A másodosztályú Catania szolgáltatta az olasz futball újabb bundabotrányát, amelyben a szicíliai egyesület elnökét, Antonio Pulvirentit és további hat személyt gyanúsítanak mérkőzések befolyásolásával.

Az Ansa hírügynökség keddi beszámolója szerint a hatóságok azt közölték, hogy hét embert házi őrizetbe helyeztek. Pulvirentit, valamint az alelnököt, a klubmenedzsert, illetve fogadóirodák ügynökeit és tulajdonosait azzal gyanúsítják, hogy az elmúlt idényben pénzért cserébe manipuláltak mérkőzéseket.

A Catania 2014-ben esett ki a Serie A-ból, s az előző szezonban a másodosztály 15. helyén végzett. A csapat az utolsó öt találkozóján csupán két pontot szerzett, ezt megelőzően azonban ötmeccses győzelmi sorozatot produkált.

A mostani botrányba a Catanián kívül más klub nem keveredett bele, de korábban több hasonló incidens borzolta a kedélyeket Olaszországban, ahol az elmúlt években tucatnyi gyanúsítottat vettek őrizetbe, több egyesületet is pontlevonással büntettek, számos futballistát pedig eltiltottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik