HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.12.07 16:39 Frissítve: 2017.12.07 17:27

Olaszország: Mészáros Lőrinc üzlettársa Serie C-s klubot vásárol – sajtóhír

Az érdekelt által az NSO-nak megerősített olasz lapértesülés szerint a harmadosztály B-csoportjában 18. helyen álló Santarcangelo a horvát üzletember Ivan Mestrovic kezébe kerül. Az NK Osijek (Mészáros Lőrincnek, a felcsúti Puskás Akadémia elnökének horvátországi klubja) társtulajdonosát hétfőn iktatja be a taggyűlés, de máris edzőt cserélt a csapatnál és nagyra törő tervei vannak.

HIRDETÉS
Ivan Mestrovic az eszéki modellt alkalmazná olasz csapatánál is

 

 

A Corriere Romagna azt írja, „felszállt a fehér füst” a Santarcangelónál, azaz új tulajdonosa lesz a romagnai egyesületnek, amely most (a kizárt Modenát nem számítva) a bajnokság utolsó helyén áll. A lap szerint a klub a napokban sajtótájékoztatót tart, amelyen bejelenti, Roberto Brolli eladja tulajdonrészét a futballkedvelő horvát üzletembernek, Ivan Mestrovicnak. Azt írják, az üzletben szerepet vállalhat Mészáros Lőrinc magyar üzletember is, aki többségi tulajdonosa a Mestrovic által elnökölt és kisebb részben tulajdonolt horvátországi NK Osijeknek. A cikkben az áll, Mestrovicnak a nyár óta van befolyása a klubnál a jobbkezén, a klubigazgató Vlado Borozanon keresztül. Mestrovic fő célja amúgy az írás szerint a megyei székhely, Rimini jelenleg negyedosztályú, de nagy múltú futballklubjának megszerzése Giorgio Grassitól. Mestrovic szeretné fellendíteni a piros-fehér egyesületet, míg a Ghigi kerületben lévő sportkomplexumot a klub központjává akarja alakítani.

Megkerestük Ivan Mestrovicot, az NK Osijek hírbe hozott tulajdonosát, aki elmondta, hogy hétfőn esedékes az a közgyűlés a Santarcangelo csapatánál, amelynek révén százszázalékos tulajdonrészt szerez a klubban. Alberto Cavasin, a korábban a Sampdoriánál is dolgozó, két napja kinevezett új edző érkezése már Mestrovic szerepvállalásával hozható összefüggésbe.

Az eszéki klubvezető elmondta, egy személyben lesz tulajdonos napokon belül, s a Nemzeti Sportnak arról is beszélt, hogy a jelenleg harmadosztályú együttes helyzetét először szeretné stabilizálni, aztán minél előbb a Serie B-be jutni, hogy aztán akár még merészebb terveket szőjenek.

„Az eszéki modell alapján tervezünk. Ott is eladósodott, kieső helyen álló csapatot vettünk át, hogy aztán másfél év elteltével már a nemzetközi porondon küzdjünk az Európa-liga csoportkörébe jutásért” – mondta Ivan Mestrovic, az NK Osijek elnöke. Az eszéki gárda a téli szünet előtt harcban áll a horvát bajnokság második helyéért a Hajduk Splittel a Dinamo Zagreb mögött. A tulajdonosi kör esetleges olaszországi távlati elképzeléseiről a sportvezető egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

A tizenöt forduló alatt (két győzelemmel és öt döntetlennel, egy büntetőpont nyomán) mindössze tíz pontot gyűjtő Santarcangelónál két napja Giuseppe Angelini vezetőedzőt Alberto Cavasin váltotta, aki legutóbb 2016-ban a Leyton Orient menedzsereként dolgozott az angol negyedosztályban. Cavasin az 1998–1999-es idényben sikerrel tartotta bent a Cesenát a Serie B-ben, 2011-ben pedig kiesett az élvonalból a Sampdoriával.

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.17 13:49:54

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT.

2018.08.15 11:44:09

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

BEHARANGOZÓ. Nagy fába vágja a fejszéjét az, aki le akarja taszítani a Serie A trónjáról Ronaldóékat...

2018.08.14 23:48:17

Olasz labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Ilyen körülmények között valóságos ajándék, hogy Cristiano Ronaldo madridi konfliktusai után teljesen új kalandra vágyott... Torinói szerződtetése valóban hívószó, jelzés lehet másoknak.

2018.08.07 13:33:48

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Az amerikai Elliot az új Berlusconi vagy az új Li lesz, kisfőnöke közben felépíti az olasz PSG-t.

2018.08.01 09:34:58

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Az AS Románál szokás szerint alapemberek és nagy csalódások mennek, de ezúttal a háttérben...

HIRDETÉS
HIRDETÉS