Olaszország: legendás edző lehet Conte utódja a válogatottnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.22. 18:53
Az AFP hírügynökség jelentése szerint Fabio Capello válthatja a nyári Európa-bajnokság után távozó Antonio Contét az olasz labdarúgó-válogatott kispadján. Conte feltehetően a Chelsea irányítását veszi át, de erről még nincs hivatalos bejelentés, arról viszont már igen, hogy nem folytatja a nemzeti csapat edzőjeként.

Capello azt követően lett az első számú esélyes az olasz kispadra, hogy Roberto Donadonit nem akarja elengedni klubja, a Bologna. A klub elnöke, Joey Saputo jelezte: Donadoninak 2018-ig élő szerződése van, és a Bolognánál akar maradni.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) többi jelöltje között Fabio Capello a legnagyobb név. A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, a 69 éves edzőlegenda a napokban leül tárgyalni Carlo Tavecchióval, a FIGC elnökével.

A jelenleg munka nélkül álló, legutóbb az orosz válogatottat irányító Capello az olasz futball egyik legeredményesebb edzője, de a nemzeti csapat vezénylésére még nem adódott lehetősége. A rutinos szakember 2008 óta csak válogatottak (2012-ig az angol, majd az orosz) kispadján ült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik