Olaszország: ezért nem Ancelotti lesz a kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.04. 10:25
null
Carlo Ancelotti ismét klubcsapatot szeretne irányítani (Fotó: AFP)
Biztosan nem Carlo Ancelotti lesz az olasz labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya – erről ő maga beszélt egy helyi televíziós műsorban.

 

Ancelottit a szövetség is megkereste már, az 58 éves szakember erről a La Domenica Sportivában ejtett néhány szót.

„Beszéltem velük, elmondtam, hogy óriási megtiszteltetés számomra, hogy ennyi ember engem szeretne, de Olaszország nemzeti csapatát irányítani olyan lenne, mintha egy teljesen új szakmában kellene helytállnom” – fogalmazott a válogatottat még sohasem irányító szakember.

„Ismét klubcsapatot szeretnék irányítani, minden egyes napon edzéseket szeretnék vezényelni.”

Korábban arról szóltak, a hírek, hogy Ancelotti hajlandó lenne az olasz válogatottat irányítani, de csak egy feltétellel. Később egyre valószínűbbé vált, hogy nem vállalja a munkát.

Mint ismert, az 58 éves szakember szeptemberben bonyolult körülmények között távozott a Bayern Münchentől. 68 nappal a szerződésbontás után erről is szót ejtett.

„Kidolgoztam egy tervet, amin nem változtattam. Pedig szükség lett volna rám, de egyszerűen nem voltam hajlandó rá. Bármilyen döntést hozol, ha a játékosaid nincsenek melletted, halott vagy – így Ancelotti. – Ha kiosztottam egy futballistát, egyből szaladt a vezetőséghez, ami kiállt mellette, én pedig elvesztettem a szavamat az öltözőben."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik