Olaszország: eldőlt a magyar légiós klubjának sorsa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.30. 18:09
Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) döntéshozó bizottsága úgy döntött, marad 19 csapatos a másodosztályú bajnokság, és egyetlen harmadosztályú klub sem csatlakozhat a Serie B-hez a három csődbe ment klub helyére.

Mint arról korábban beszámoltunk, Adorján Krisztián együttese, a Virtus Entella a 2017–2018-as idényben kiesett az olasz másodosztályból, mivel a bennmaradásért vívott párharcban nem bírt az Ascolival.

Csakhogy az Avellino, Bari, Cesena hármas csődbe ment, nem indulhatott a Serie B-ben, így 22 helyett csupán 19 csapattal rajtolt el a bajnokság.

A Virtus és több másik klub jelezte, igényt tartana a kiadó helyekre, ám a szakszervezet nem töltötte fel a ligát.

Ráadásul a negyedosztályba visszasorolt Cesenát 15 pontos pontlevonással sújtotta az Olasz Labdarúgó-szövetség. Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) viszont közbeszólt, álláspontja szerint a Cesena pontlevonását az előző idényre kell érteni, nem a 2018–2019-esre, a Virtusnak így a Serie B-ben a helye.

Csakhogy a FIGC szerint az olimpiai bizottságnak nincs beleszólása az ügybe, így az eset a helyi bíróság elé került, kedden pedig döntés született.

A határozat értelmében a másodosztály 19 csapattal folytatódik, míg a következő szezon lebonyolítási rendjéről és az együttesek számáról november 15-én döntenek majd.

A fellebbezést mindeközben elutasították, az még nem világos, hogy ezzel lezárul-e az ügy. Ami viszont valószínű: minél tovább húzódik a dolog, annál biztosabb, hogy nem lesz változás egyik ligában sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik