Olaszország: Balotelli és Osvaldo százszázalékosan olasznak érzi magát

Vágólapra másolva!
2011.11.15. 20:37
Az olasz labdarúgó-válogatott két honosított tagja, az olasz-argentin kettős állampolgár Pablo Osvaldo és a ghánai származású Mario Balotelli kijelentette, hogy teljes mértékben olasznak érzi magát.

A Manchester City támadója ghánai szülők gyermekeként látta meg a napvilágot Palermóban, és a bresciai Balotelli család adoptálta, Osvaldo pedig tinédzserként került szülőhazájából Anconába, majd lett az olasz nemzeti csapat tagja.

A keret meglátogatta Rómában Giorgio Napolitano államelnököt, aki már korábban bejelentette, hogy nem enged a szigorú szabályozásokból, azaz a bevándorlók gyermekei 18 éves korukig nem kaphatnak olasz állampolgárságot.

„Az elnök szavai mellbe vágtak, hiszen mintha rólam is beszélt volna” – mondta Balotelli, aki 18 éves koráig várt, mire bemutatkozhatott a korosztályos olasz válogatottban, amelyben mindig is szeretett volna szerepelni.

„Százszázalékosan olasznak érzem magam, a labdarúgástól függetlenül. Nem azért mondom ezt, mert válogatott vagyok. Olaszként sokat segíthetünk az országon” – mérgelődött Osvaldo, aki a talján U21-eseket is szolgálta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik