Olaszország: Ancelotti elmondta, honnan szeretne visszavonulni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.10. 17:17
Carlo Ancelotti a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában elmondta, melyik csapat éléről, és mikor szeretne visszavonulni. A Real Madrid korábbi edzője követi a nyáron Pep Guardiolát a Bayern München kispadján, ezzel Anglia, Franciaország és Spanyolország után München lesz az olasz szakember negyedik külföldi állomása.

Az 56 éves sztáredző mostani nyilatkozata szerint legszívesebben ott fejezné be karrierjét, ahol elkezdte. Ancelotti 1992-ben milánói mesterének, Arrigo Sacchinak lett segítője az olasz válogatottnál, majd három évvel később ült le vezetőedzőként első csapata, a Reggiana kispadjára.

„Egy olasz állás? A történelem azt sugallja, hogy az olasz labdarúgó-válogatott döntőt játszik a 2018-as világbajnokságon, majd 2030-ban meg is nyeri a tornát. Arrigo Sacchi mellett kezdtem el dolgozni a nemzeti csapatnál, nem lenne rossz ott befejezni. Hetvenegy éves leszek, ez egy ideális kor ahhoz, hogy megkoronázzam a karrieremet. A probléma csak az, hogy tíz évet kell dolgoznom még 2026-ig - ekkor gondolhatok csak a nemzeti csapatra.”

A háromszoros BL-győztes tréner elmondta, meggyűlik a baja a német nyelvvel, de azon van, hogy minél hamarabb elsajátítsa azt is.

„Amikor 2009-ben elhagytam Olaszországot, egy idegen nyelven sem beszéltem. Eléggé aggódtam. Most már minden megy angolul, franciául és spanyolul is. Remélem, hogy a némettel is megbirkózom, hiszen keményen dolgozom rajta.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik