Olaszország: a Honvéd távozó trénere már otthon szakért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.22. 16:06
Pietro Vierchowod szerint volt csapata, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) negyedik helyén álló Milan akkor jár a legjobban, ha a középső védők posztján az Alex, Rami kettős játszik.

„Fizikailag és a fejjátékot tekintve jelenleg Rami és Alex a legjobb megoldás, ők nyújtják a legmegbízhatóbb teljesítményt. Lehet, hogy később indokolt lesz változtatni, de most őket favorizálnám" – mondta a Top Calcio 24 mikrofonja előtt Vierchowod, akit a közelmúltban menesztettek a Bp. Honvéd szakvezetői posztjáról.a közelmúltban menesztettek a Bp. Honvéd szakvezetői posztjáról.

„Cristian Zapata nem képes kilencven percen át koncentráltan futballozni, és ez a rangadókon nagyon veszélyes – fejtegette Vierchowod a kezdőből az utóbbi két bajnokira kikerülő Zapatáról. – Hasonló példa Mexes, aki szerintem nagyszerű hátvéd, de rendre volt tíz perc, amikor elkalandozott a figyelme, és az eladott labdáiból gólokat kapott a csapat. Nem könnyű egész meccsen koncentráltnak maradni."

Arra az „őrült felvetésre", hogy érdemes lenne-e a balhátvéd Mattia De Scigliót – a legendás Paolo Maldini példáját követve – kipróbálni középen, Vierchowod így reagált: „Az adottságai talán megvannak hozzá, ahol eddig szerepeltették, jól teljesített, szóval nem tudom… Talán érdemes lenne kipróbálni."

A középső védőként hosszú és eredményes karriert befutó Vierchowod a Milanban egy idényt játszott, hosszabb periódust a Comóban, a Sampdoriában és a Piacenzában töltött el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik