Olaszország: a 2006-os világbajnok csapat együtt jótékonykodott

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.24. 11:24
null
Del Pieróék mentőautókat adományoztak a Vöröskeresztnek (Fotó: AFP)
Alessandro Del Piero, a Juventus korábbi legendás labdarúgója a közösségi oldalán örömmel jelentette be, hogy a 2006-ban világbajnoki aranyérmes csapat tagjaival közösen négy vadonatúj mentőautót tudtak adományozni az olasz Vöröskeresztnek.

 

„Örömmel és büszkén számolhatok be arról, hogy 2006-os világbajnok társaim és a ti hozzájárulásotoknak köszönhetően négy mentőautót vásároltunk a Vöröskeresztnek. A modern járműveket a járvány után is gond nélkül lehet majd használni. A négyes szám sorsszerű. Ugyanennyi vb-t nyert Olaszország. Köszönöm mindenkinek a segítséget, megmutattuk, mit jelent egy nagyszerű csapat tagjának lenni!” – jelent meg Del Piero Instagram-oldalán a közlemény.

Az olasz vb-győztesek a közösségi média segítségével szerveztek adakozást. Többek között a mezeik közül is elárvereztek jó néhányat.

A 45 éves egykori kiváló csatár 2014-ben vonult vissza a profi futballtól. A 91-szeres válogatott futballista a 2006-os vb-n öt meccsen játszott az aranyérmes olasz válogatottban, gólt szerzett a németek elleni elődöntőben, s a fináléban betalált a tizenegyespárbaj során.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik